11.11.2018

Matúš Macík sa mohol zapísať do streleckej listiny

Ruža v pätnástom kole Fortuna ligy doma podľahla Dunajskej Strede 0:1. Po stretnutí predstúpil pred novinárov brankár Matúš Macík.

Ružomberský brankár už v 7. minúte úspešne čelil samostatnému úniku Kalmára, ktorého strelu bravúrne vyrazil. Krátko na to ho na bránkovej čiare pri Kalmárovej hlavičke zastúpil Filip Twardzik. V závere úvodného dejstva sa hlásili o slovo domáci. V 40. minúte Erik Daniel po prihrávke Petra Gal Andrezlyho tesne minul. Po štyroch minútach Erik Daniel našiel centrom z rohového kopu Ismara Tandira a jeho hlavičku chytil Martin Jedlička. „Mali sme dostatok šancí na to, aby sme ich využili, ale bohužiaľ dáko nám to tam nepadá. Potom dostaneme taký gól, zase si vypracujeme nejaké šance, ale nevieme to tam dotlačiť. Neviem či nám treba kúsok športového šťastia alebo neviem čoho,“ povedal gólman tímu spod Čebraťa.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Liptáci. V 54. minúte sa dostal do šance Matej Kochan, lenže minul bránu a vzápätí Bayo poslal hostí do vedenia. Päť minút po hodine hry mal veľkú príležitosť na vyrovnanie Peter Gal Andrezly, no jeho strelu vyrazil nohou Martin Jedlička. „Pred druhým polčasom sme si niečo povedali a podľa mňa sme plnili, to čo sme chceli. Začali sme viac behať, viacej súbojov. Len bohužiaľ tam nepadla ani jedna šanca, ktorých bolo veľa a mohol tam padnúť aspoň jeden gólik,“ skonštatoval Matúš Macík.

V 75. minúte dostal Yani Urdinov po druhej žltej červenú kartu a Ružomberčania dohrávali v početnej nevýhode. Napriek tomu sa snažili o vyrovnanie. Súper sa však úspešne bránil a vyrážal do veľmi nebezpečných protiútokov. Výsledok zostával nezmenený a na konci nadstaveného času Liptáci získali roh. Do súperovej šestnástky si to namieril aj Matúš Macík, ktorý sa napokon mohol zapísať do steleckej listiny. Jeho hlavička však smerovala mimo brány. Bolo to kúsok vedľa. Chýbal kúsok športového šťastia. Mohlo to tam padnúť a mohli sme sa radovať z toho bodíku,“ opísal situáciu ružomberský brankár.

Po prehratom domácom súboji pochopiteľne prevládalo sklamanie. „Mrzí nás to. Doma s Dunajskou Stredou sme jednoznačne chceli uhrať tri body a odčiniť prehru zo Žiliny, ale nevyšlo nám to. Keď nedáte gól, dostanete červenú kartu, tak nemôžete vyhrať,“ povedal Matúš Macík.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK