19.11.2018

Naši hráči sa pričinili o cenné víťazstvo, Matúš Kmeť skóroval

V pondelok 19. novembra 2018 odohrala slovenská futbalová reprezentácia do devätnásť rokov prípravný zápas s domácim Talianskom. Do stretnutia zasiahli všetci traja naši nominovaní hráči – Alex Holub, Matúš Kmeť a Tomáš Bobček.

V základnej zostave nastúpil Matúš Kmeť, ktorý už v 5. minúte otvoril skóre a po štyroch minútach zvýšil náskok hostí Dávid Strelec zo Slovana Bratislava. Taliani sa vrátili do zápasu kontaktným gólom z 34. minúty. Štyri minúty po zmene strán sa postaral o opätovný dvojgólový náskok trnavský futbalista Kristián Mihálek. Domáci sa nevzdávali a v 86. minúte opäť znížili na rozdiel jediného gólu. Posledné slovo však mali futbalisti spod Tatier a po góle Mariána Pišoju z Trenčína sa rozlúčili s kalendárnym rokom 2018 víťazstvom 4:2 na pôde kvalitného súpera.

Po veľmi peknom výkone bol s hrou svojich zverencov spokojný aj tréner reprezentačného výberu do devätnásť rokov. Sme radi, že sme si mohli zahrať proti takému vyspelému súperovi. Zápas mal parametre kvalifikačného duelu svojou úrovňou i diváckou kulisou, celý čas mala hra z oboch strán vysoké tempo. Od úvodných minút sme hrali aktívne, súperove akcie sme narušili už v základoch aktívnym pressingom v obrannej zóne súpera. Po získaní lopty sme boli priamočiari a efektívni. Hrali sme rýchlo, kombinačne a priamočiaro na súperovu bránu, čo nám prinieslo dva góly po krásnych akciách. Mali sme šancu na 3:0, ale zle sme vyriešili situáciu v šestnástke domácich a z následného protiútoku sme inkasovali. V druhom polčase sme pokračovali v našej hre a po rýchlej kolmej akcii sme predsa zvýšili. Talianov hnalo publikum do útoku, ale v defenzíve sme pracovali výborne, hoci domáci predsa znížili po rohovom kope. Potom nám rozhodca neuznal regulárny gól pre neexistujúci ofsajd, my sme sa však predsa presadili. V poslednej päťminútovke a nadstavenom čase sme mohli pridať ešte dva góly, domáci brankár bol sám proti našim hráčom. Som rád, že chlapci zistili na vlastnej koži, že môžu zdolať každého, ak ku futbalovej kvalite pridajú túžbu a vôľu víťaziť,“ zhodnotil duel pre stránku Slovenského futbalového zväzu Albert Rusnák st.

Ružomberským futbalistom ďakujeme za príkladnú reprezentáciu nášho klubu a gratulujeme k výbornému výsledku!

Taliansko “19“ – Slovensko “19“ 2:4 (1:2)

Góly: 34. Rauti, 86. Portanova - 5. KMEŤ, 9. Strelec, 49. Mihálek, 90+. Pišoja.

Slovensko “19“: Ludha – Kučera (72. Suľa), Pišoja, Petro, Vojtko – Myslovič, Mader (44. Machara), Kadák (80. T. BOBČEK) – Mihálek (90. HOLUB), Strelec, KMEŤ (46. Mesík)

Zdroj, foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK