23.11.2018

Preview: Ak chceme poraziť Slovan, musíme podať výborný výkon

V sobotu 24. novembra 2018 o 14:00, odohrá Ružomberok zápas šestnásteho kola Fortuna ligy s domácim Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jiřím Jarošíkom.

Počas reprezentačnej prestávky sa viacerí mladší členovia ružomberského A mužstva predstavili v mládežníckych reprezentačných výberoch. Rastislav Kružliak zasiahol do náročného dvojzápasu slovenskej „dvadsiatky“ s Portugalskom. Matúš Kmeť bol so svojimi kolegami zo staršieho dorastu Alexom Holubom a Tomášom Bobčekom pri výhre SR “19“ nad Talianskom, na ktorom sa navyše podieľal gólom. Za výber Bosny a Hercegoviny do dvadsaťjeden rokov odohral osemdesiat minút Zinedin Mustedanagić a jeho tím vyhral nad Azerbajdžanom 2:0. Je dobre, že máme v kádri reprezentantov. Sú mladí, majú všetko pred sebou a musia pracovať,“ pochválil mladých futbalistov asistent trénera.

Zvyšok tímu mal minulý štvrtok na programe prípravný zápas s Duklou Banská Bystrica, ktorej podľahol v Kremničke 0:3. Bol to priateľský zápas, kde sme si skúšali nejaké veci s ohľadom na Slovan. Zmeny rozostavenia, nových hráčov, ktorí nedostávajú toľko šancí. Na druhej strane sa nám ukázalo, že aby si tí hráči zaslúžili dres, musia robiť omnoho viac,“ zhodnotil prípravný duel Jiří Jarošík.

Po reprezentačnej prestávke nás čakajú posledné tri kolá jesennej časti Fortuna ligy. Ružomberok sa momentálne nachádza s 23 bodmi na štvrtej priečke, pričom rovnaký bodový zisk má aj piata Sereď a na tretiu Žilinu stráca deväť bodov. V sobotu sa Ruža predstaví na Pasienkoch, kde si zmeria sily so Slovanom Bratislava. Klub z hlavného mesta má na svojom konte 39 bodov a nachádza sa na prvej priečke so šesťbodovým náskokom pred druhou Dunajskou Stredou. Belasí sa navyše onedlho presťahujú na Tehelné pole. Slovan vždy bol aj bude veľký tím, ešte aj čoskoro na novom štadióne. Je škoda, že ho neotvárame. Je to pre nás veľká motivácia podať dobrý výkon, možno ho poraziť. Samozrejme ak chcete poraziť Slovan, musíte mať svoj deň a všetci hráči musia podať výborný výkon. Inak ho neporazíme,“ povedal asistent trénera.

Do sobotného duelu nebude môcť kvôli jednozápasovému trestu za červenú kartu zasiahnuť Yani Urdinov. Pre zdravotné problémy je otázny štart Jána Masla a Filipa Twardzika.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK