17.12.2018

Pred sviatkami sme navštívili Trojlístok

Predvianočné návštevy Trojlístka, ktorého viacerí klienti chodia na naše domáce zápasy, sa už stali milou tradíciou. Hráči a realizačný tím A mužstva opäť prichystali darčeky pre klientov centra sociálnych služieb. V pondelok ich prišli odovzdať a pozdraviť futbalisti juniorského tímu Marek Zsigmund a Jakub Kudlička spolu s vedúcim seniorského mužstva Petrom Adamčiakom a Milanom Bezákom ml.

Klienti Trojlístka sa návšteve veľmi potešili. Po prinesení darčekov a privítaní, zasypali našich hráčov množstvom otázok o tom, na akom poste hrávajú, aké zranenia už prekonali aj či už niekedy dostali červenú kartu alebo trest za zlé výsledky. Nasledovalo spoločné fotenie a rozdávanie autogramov. S prázdnymi rukami neodchádzali ani zástupcovia klubu. Klienti centra sociálnych služieb im venovali vymodelovaného ružomberského futbalistu, trojlístok a vianočné prianie. Bolo to veľmi príjemné. Týmto ľuďom moc neprial osud, ale aj tak sú skvelí svojimi úprimnými prejavmi. Veľmi pekne nás privítali. Pýtali sa veľa otázok. Zaujímalo ich ako vyzerá futbalový život. Dali sme im darčeky. Verím, že sme im trošku spríjemnili vianočné sviatky a že majú aj vďaka nám veselšie Vianoce,“ povedal Marek Zsigmund.

Pri niektorých otázkach sa hráči skutočne zapotili. Asi najviac im dala zabrať otázka, či už niekedy zažili „veselú prehru“. Žiadny správny športovec nechce prehrať, takže futbalisti dali bez váhania zápornú odpoveď. Vedúci mužstva sa však vynašiel a hoci povedal, že žiadna prehra nie je veselá, doplnil, že niektoré prehry by sa tak na základe ďalších okolností možno s odstupom času dali nazvať. Myslel konkrétne prehry v úvodných stretnutiach dvojzápasov Európskej ligy s Novým Sadom a Bergenom, kedy sme síce prehrali prvý duel, no v odvete to hráči napravili a tešili sa z postupu. Vôbec sme nečakali, že padnú také otázky. Zaujímalo ich veľa vecí. Niektoré otázky boli až neočakávané,“ dodal 21-ročný stredopoliar.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK