7.1.2019

Naše A mužstvo odštartovalo zimnú prípravu

V pondelok 7. januára 2019 odštartoval ružomberský seniorský tím prípravu na jarnú časť Fortuna ligy.

S akými ambíciami začínajú Liptáci zimnú prípravu? Chceme sa kvalitne a dobre pripraviť na ďalší priebeh sezóny. Takže chceme utvoriť dobrý tím, kvalitne potrénovať a ako som už povedal na začiatku, kvalitne sa pripraviť na úvod jarnej časti,“ povedal hlavný tréner David Holoubek.

V dňoch od 8. do 13. januára absolvuje A mužstvo kondičné sústredenie v Liptovskom Jáne. Hráčov čaká kondičné sústredenie s tým, že budeme veľa trénovať, ale určite to nebude takou formou ako sme boli v minulosti zvyknutí, že sa len behalo po kopcoch v lesoch. Bude to s loptou a budeme sa snažiť dobre pracovať v posilňovni, prejsť si taktické veci. Takže takou formou, ktorá ich bude baviť, ale tým nehovorím, že to nebude náročné,“ priblížil ružomberský lodivod.

Po následných prípravných dueloch v prevažne domácich podmienkach čaká futbalistov na prelome januára a februára sústredenie v Turecku. Keď si zoberiete aké sú tuná podmienky, s akými súpermi sme mali možnosť hrať, tak to Turecko je pre nás ideálne vzhľadom k tomu, že tam máme skvelé podmienky. Sú tam prírodné ihriská, máme tam dobrých súperov, takže aj z toho pohľadu je to pre nás dobré. Myslím, že to ocení každý tréner a všetky tímy, ktoré odchádzajú do zahraničia za teplom,“ pochválil možnosť zahraničného sústredenia David Holoubek.

Káder sa stretol v takmer nezmenenej podobe. Momentálne nedošlo k žiadnemu odchodu a dvere kabíny A mužstva sa otvorili pre ďalších dvoch mladých perspektívnych futbalistov - obrancu Alexa Holuba a útočníka Tomáša Bobčeka, ktorí podávajú výborné výkony v kategórii U19 a majú za sebou viaceré štarty v mládežníckych reprezentačných výberoch. Sú to hráči z „devätnástky“ od trénera Haspru, ktorý s nimi veľmi dobre pracuje,“ pochválil tréner A mužstva prácu svojho kolegu z dorastu.

Ako to vidí hlavný lodivod na začiatku prípravy s ofenzívou? Hľadá klub ďalšieho útočníka? Myslím, že každý tím v lige, či je to česká alebo slovenská liga, hľadá útočníka. Takže keby sa nám to podarilo, bolo by to príjemné, ale na druhej strane máme kvalitných útočníkov, ktorí ak budú dobre pracovať v tréningu celých tých päť týždňov, nebudem mať strach, že žiadneho útočníka nemáme. To určite nie,“ povedal David Holoubek.

Hoci sa teraz ešte žiadnemu z hráčov nekončí zmluva, novinárov zaujímala hlavne situácia ohľadom Erika Daniela a Jána Masla, ktorým vyprší aktuálne platný kontrakt v lete. Klub má záujem aby spomínaná dvojica naďalej pôsobila pod Čebraťom. Dostal som ponuku, ale myslím, že je na to ešte čas,“ povedal Erik Daniel.

Stabilný člen zadných radov Ján Maslo čelil rovnakej otázke. „Uvidíme, mám zmluvu do leta. Sústredím sa iba na Ružomberok, na prípravu, na jarnú časť a v lete uvidíme,“ povedal ružomberský obranca a na otázky, či by rád obliekal oranžový dres aj naďalej odpovedal bez váhania: Určite. Nebránim sa tomu, uvidíme čo bude v lete.“

Aké ciele má tím pred jarnou časťou?Skonsolidovať výkony. Zapracovať na tom, aby niektoré zápasy, ktoré sme nedotiahli do víťazného konca, boli víťazné a možno nejakú tú priečku poskočiť,“ povedal Ján Maslo.

Plán prípravy A mužstva nájdete TU. O prípadných zmenách vás budeme priebežne informovať.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK