7.2.2019

Ruža sa vrátila z Turecka s cennými víťazstvami

V dňoch od 25. januára do 4. februára 2019 malo naše A mužstvo na programe sústredenie v tureckej Antalyi. Po návrate z krajiny polmesiaca sme vyspovedali trénera Davida Holoubka.

Ružomberská výprava odohrala na sústredení štyri zápasy s veľmi sympatickými výsledkami, keď zdolala Karpaty Ľvov 2:1, remizovala so Septemvri Sofia 1:1 a vyhrala nad Dinamom Minsk 2:0 a FC Politehnica Temešvár 2:0. Ako hodnotí sústredenie lodivod mužstva spod Čebraťa? Som rád, že sme odohrali štyri zápasy, ktoré sme výsledkovo zvládli, čo je veľmi pozitívny impulz do kabíny, pretože potom sa lepšie trénuje. Keď sme schopní poraziť tím ako je napríklad Dinamo Minsk, rastie nám sebavedomie. Naopak, trápilo nás počasie, ktoré bolo v Turecku extrémne, čo sa týka dažďa a vetra. Naozaj to bolo veľmi náročné a jeden deň sme netrénovali, ale dobre sme sa s tým vysporiadali a všetko sme zvládli. Takže hodnotím to pozitívne až na ten jeden deň, kedy sme kvôli nepriaznivým poveternostným podmienkam nemohli trénovať,“ zhrnul tréner dianie na sústredení.

Keďže počas sústredenia boli na programe štyri súboje, všetci hráči mali možnosť zabojovať o svoju pozíciu. „Samozrejme tých hráčov poznáme. Sme tu už pol roka, takže sme vedeli, ktorí hráči sú zo základnej zostavy a vedeli sme čo od nich očakávať. Ostatní chlapci mali chuť sa pobiť o základnú zostavu. Z toho pohľadu bolo dobre, že sme hrali viac zápasov a mohli sa nám ukázať. My chceme, aby mladí hráči alebo tí hráči, ktorí nehrajú, tlačili na hráčov zo základnej zostavy. Aby sa snažili pred nich dostať a aby nám v tréningoch a prípravných stretnutiach ukázali, že chcú hrať v základnej zostave Ružomberka. Takže aj toto sústredenie nám ukázalo veľa vecí,“ povedal David Holoubek.

Ktorý z prípravných duelov sa najviac páčil trénerovi? Zápas s Dinamom Minsk. Toto stretnutie sme zvládli odohrať celkom slušne z pohľadu výsledku a podľa mňa to bol dobrý zápas,“ spomenul si šéf ružomberského realizačného tímu na úspešné meranie síl s popredným bieloruským klubom. Jedného futbalistu, ktorého prístup na sústredení sa mu pozdával najviac, ale nechcel konkretizovať: „Z hráčov nechcem nikoho menovať. Sme jeden tím. Všetci sa chceme zlepšovať a zdokonalovať.“

Pozitívom doterajšieho priebehu prípravy je aj zdravotný stav mužstva. Doteraz sme v príprave nemali žiadne vážne zranenia. Akurát na konci sústredenia mal Dominik Kružliak menšie problémy s natiahnutým svalom. Chceli sme aby sa stopercentne vyliečil, preto sme ho nedali hrať v poslednom zápase. Je vidno že fyzioterapeuti, maséri a kondiční tréneri odviedli do tejto chvíle výbornú prácu. Nemali sme zranenia a tvrdo sme trénovali. To je z môjho pohľadu dobre. Teraz máme ešte dva týždne na to, aby sme sa dokázali dobre pripraviť na prvý domáci zápas,“ zhodnotil David Holoubek.

Ružomberok čaká v príprave ešte jeden duel, keď si v sobotu 9. februára 2019 o 14:00 na svojom trávniku zmeria sily s Třincom. O týždeň neskôr, v sobotu 16. februára 2019 o 14:00, vstúpi do jarnej časti Fortuna ligy domácim stretnutím 19. kola základnej časti so Zlatými Moravcami.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK