13.2.2019

V akom prípade zavládne po jarnej časti spokojnosť?

V stredu 13. februára 2019 sa na ružomberskom štadióne konala tlačová konferencia pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy. Zúčastnili sa jej generálny riaditeľ a predseda predstavenstva klubu Ľubomír Golis, tréner A mužstva David Holoubek a kapitán tímu Dominik Kružliak.

Realizačný tím A mužstva zostal rovnaký ako v jesennej časti. V samotnom kádri sa udiali tri zmeny. „Zmeny neboli rozsiahle, dá sa povedať, že minimálne. So Šimonom Kupcom, ktorému predčasne skončilo hosťovanie v Katoviciach sme sa zároveň dohodli na ukončení zmluvy. Minulý týždeň sme dotiahli hosťovanie Dominika Kuncu, ktorý bol súčasťou širšieho kádra A tímu, do Znojma. Tam si ho vyžiadal tréner Šturma, ktorý s ním mal pozitívne skúsenosti ešte z pôsobenia v Michalovciach a my sme súhlasili. Takou najzávažnejšou zmenou, ktorá samozrejme troška zarezonovala, bolo vyradenie Erika Daniela z A tímu,“ zhrnul generálny riaditeľ Ľubomír Golis.

Častou otázkou tak fanúšikov, ako aj zástupcov médií, bola náhrada za Erika Daniela. Kto bude nastupovať na pravom krídle? Na tú pozíciu máme mladých, talentovaných hráčov, ako je napríklad Matúš Kmeť, ale môže tam hrať aj Tihomir Kostadinov alebo Viktor Jedinák. Hráči musia najskôr na tréningu ukazovať kvalitu a potom môžu byť odmenení tým, že budú v základnej zostave. V tejto chvíli je to otvorené, ale asi ste pochopili zo zápasov, že sme tam často dávali Kostadinova a myslím, že momentálne má najbližšie do základnej zostavy,“ vysvetlil tréner David Holoubek.

Podstatným bodom tlačovej konferencie bolo aj zhrnutie zimnej prípravy. Ruža v nej odohrala deväť súbojov s bilanciou päť víťazstiev, dve remízy a dve prehry. Celkovo majú Liptáci z priateľských duelov aktívne skóre 23:6. „Počas zimnej prípravy sme absolvovali deväť prípravných zápasov. Hráči mali intenzívny tréningový proces. V úvodnej fáze prípravy bolo sústredenie v Liptovskom Jáne. Následne po určitom čase strávenom v domácich podmienkach sme cestovali do Turecka na tradičné zimné sústredenie v trvaní približne desať dní, kde sme absolvovali niekoľko zápasov. Dá sa konštatovať, že výsledky v príprave boli pozitívne. Hrali sme s tímami rôznych úrovní, rôznych súťaží, ale z pohľadu výsledkov to nevyzerá vôbec zle. Samozrejme jedna vec je príprava, druhá vec je súťaž. Robíme to kvôli súťažným zápasom a výsledkom v nich, takže až majstrovské zápasy ukážu, ako sme pripravení,“ povedal generálny riaditeľ.

Zimná príprava zvyčajne nie je pre hráčov najobľúbenejšou časťou roka, no uvedomujú si jej význam. Zvlášť dôležitosť tohto obdobia pociťoval kapitán tímu Dominik Kružliak, ktorý minulý rok nemohol absolvovať zimnú ani letnú prípravu kvôli dlhodobému zraneniu.V prvom rade som rád, že som sa dostal z toho vážneho zranenia, pretože som nemal zimnú prípravu, letnú prípravu. Väčšinu času som trávil v posilňovni, čiže tešil som sa na zimnú prípravu, kde sme absolvovali päť dobrých, intenzívnych týždňov. Odohrali sme kvalitné zápasy s tímami z iných líg. Myslím si, že tréningy a tak isto zápasy, nám sadli herne aj výsledkovo. Takže prípravu môžem hodnotiť ako vydarenú. Teraz v sobotu nás čakajú Zlaté Moravce, čiže tam uvidíme na čom sme,“ vyjadril svoje pocity futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

Ružomberok odštartuje jarnú časť Fortuna ligy súbojom 19. kola so Zlatými Moravcami. Klub spod Čebraťa má na svojom konte 28 bodov a patrí mu štvrtá pozícia. Na 3. Žilinu stráca dve víťazstvá. Obozretnosť je na mieste aj pri pohľade na nižšie priečky, pretože už po 22. kole sa liga rozdelí na dve šesťčlenné skupiny a pred siedmou pozíciou majú Liptáci momentálne štvorbodový náskok. Samozrejme, chceme sa dostať do prvej šestky. Tých tímov, ktoré sa tam chcú dostať je viac. My sme v tejto chvíli na štvrtom mieste. Chceme sa udržať v prvej šestke a zároveň sa chceme dostať vyššie. Máme pred sebou Žilinu a chceme na ňu zatlačiť. Chceme ukázať, že to štvrté miesto je nám málo,“ odhodlane povedal tréner.

Záver tlačovej konferencie patril aj priamej otázke, za akých okolností predstavitelia klubu po sezóne skonštatujú, že sú spokojní? Povieme si to takto, ako ste to položili, jedine v prípade, že sa dostaneme do Európy. Hovorím otvorene a nie je čo skrývať. To je presná odpoveď na vašu otázku, kedy budeme spokojní – v takomto prípade,“ prezradil Ľubomír Golis.

Prípravné zápasy nášho A mužstva:

MFK Ružomberok – MŠK Námestovo 11:0 (6:0)
MFK Ružomberok – FK Hodonín 5:1 (2:1)
SK Sigma Olomouc – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)
MFK Ružomberok – FK Pohronie 0:1 (0:0)
FC Karpaty Ľvov – MFK Ružomberok 1:2 (1:0)
PFC Septemvri Sofia – MFK Ružomberok 1:1 (1:1)
FC Dinamo Minsk – MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
FC Politehnica Temešvár – MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
MFK Ružomberok – FK Fotbal Třinec 0:1 (0:0)

Góly nášho A mužstva v príprave:

Ismar Tandir (7), Adam Brenkus (2), Peter Gal Andrezly (2), Viktor Jedinák (2), Rastislav Kružliak (2), Matej Madleňák (2), Zinedin Mustedanagić (2), Štefan Gerec (1), Matúš Kmeť (1), Dominik Kunca (1), Yani Urdinov (1)

Hráčsky káder – A mužstvo:

Brankári: Matúš Macík, Jan Čtvrtečka, Ivan Krajčírik

Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Filip Twardzik, Matej Madleňák, Michal Jonec, Yani Urdinov, Matej Čurma

Stredopoliari: Matúš Kmeť, Kristi Qose, Peter Gal Andrezly, Dalibor Takáč, Matej Kochan, Tihomir Kostadinov, Viktor Jedinák, Adam Brenkus

Útočníci: Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Ismar Tandir, Zinedin Mustedanagić

Realizačný tím:

Tréner A mužstva: David Holoubek
Asistent trénera A mužstva: Jiří Jarošík
Tréner brankárov: Ľuboš Hajdúch
Kondiční tréneri: Pavol Jančovič, Panajotis Kucalas
Technickí vedúci: Peter Adamčiak, Matej Šavol
Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
Masér: Juraj Hervartovský
Fyzioterapeut: Matej Marec

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK