15.2.2019

Preview: Jarná časť je tu!

V sobotu 16. februára 2019 o 14:00 odohrá Ružomberok domáci zápas 19. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Davidom Holoubkom.

Po zimnej príprave sa znova otvárajú brány ligových štadiónov. S akými pocitmi vstupuje do jarnej časti ružomberský tím? „S očakávaním a s chuťou. Po príprave sa už človek teší na majstrovské zápasy. Takže pociťujem odhodlanie, chuť aj miernu nervozitu. Je to veľa rôznych pocitov. Všetci sa tešíme, celé mužstvo, celý realizačný tím,“ povedal tréner mužstva spod Čebraťa.

Ak sa pozrieme na výsledky prípravných duelov, môže nás tešiť priaznivá bilancia päť víťazstiev, dve remízy a dve prehry. Nepochybne cenné skalpy boli výhry nad klubmi Dinamo Minsk a Karpaty Ľvov. Naopak, varovný prst dvíhajú tesné prehry s Pohroním a Třincom. Môžeme zhrnúť, že Liptákom viac pasovalo, ak boli papierové predpoklady naklonené súperovi. „Nám vyhovuje, keď proti nám ten tím hrá otvorený futbal. Myslím, že to vyhovuje všetkým tímom. Proti súperovi, ktorý zalezie, nechce hrať futbal a nechce byť aktívny sa hrá zle. S papierovo silnejším súperom sa vždy hrá lepšie aj z hľadiska motivácie a koncentrácie,“ zamyslel sa David Holoubek.

Ružomberok v jesennej časti získal 28 bodov a v ligovej tabuľke mu patrí štvrtá pozícia, pričom na tretiu Žilinu stráca dve víťazstvá a pred 5. Sereďou má trojbodový náskok. V prvom jarnom kole privíta na svojom trávniku Zlaté Moravce, ktoré sa s jedenástimi bodmi nachádzajú na poslednom, dvanástom mieste. Počas tejto sezóny sa obidva tímy stretli zatiaľ raz a jesenný duel sa skončil remízou 1:1. Ako pôsobí na trénera tento súper? Pred prvým zápas po príprave je človek plný očakávania, ako to bude vyzerať. Zlaté Moravce sú ťažko čitateľný tím, pretože je tam veľká fluktuácia hráčov, menil sa tréner. Uvidíme ako to bude vyzerať. Povieme si v sobotu po stretnutí,“ dodal šéf ružomberského realizačného tímu, ktorému bude v prvom jarnom súboji chýbať zranený obranca Matej Madleňák.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK