16.2.2019

Tihomirovi Kostadinovovi sa so Zlatými Moravcami darí

V prvom jarnom kole Ružomberok doma zvíťazil nad Zlatými Moravcami 4:0. Po stretnutí prítomní novinári vyspovedali autora úvodného presného zásahu Tihomira Kostadinova.

Liptáci boli od úvodu aktívni. Dôležitá bola výhra, tak sme sa dohodli, aby sme vybehli od začiatku, dali z prvej šance gól. To sa nám podarilo a potom aby sme udržali to, čo sme robili na začiatku,“ spokojne konštatoval futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsať.

Skóre stretnutia otvoril Tihomir Kostadinov, keď v 16. minúte potiahol útok stredom ihriska a sám aj zakončil presne k žrdi. V súboji so svojim niekdajším zamestnávateľom skóroval aj v jeseni. „Darí sa mi proti nim. Hrával som tam. Poznám niektorých chlapcov. Dúfam, že sa zachránia a prajem im všetko najlepšie do konca sezóny,“ povedal autor úvodného gólu.

Macedónsky futbalista nastúpil na pravom krídle. Tréner mi dal dôveru. Dal mi šancu. Chcem ju využiť a udržať sa v základnej zostave čo najdlhšie,“ predstavil svoj zámer Tihomir Kostadinov a ako priznal, táto pozícia nie je pre neho úplnou novinkou: „V mládežníckej reprezentácii som hrával na pravom krídle. Vôbec mi to nevadí. Dnes som sa cítil dobre.“

Po góle Tihomira Kostadinova v prvom polčase ešte skóroval Kristi Qose a po zmene strán sa do streleckej listiny zapísali Zinedin Mustedanagić a Ismar Tandir, vďaka čomu Ruža vyhrala 4:0. O všetky štyri presné zásahy sa postarali futbalisti z Balkánu. Tihomir Kostadinov sa pri tomto konštatovaní spokojne usmial. To je jedno kto dá gól. To je jedno či dá Balkánec či Slovák. My sme jeden tím a budeme bojovať do konca, aby sme boli v prvej trojke,“ povedal 22-ročný stredopoliar.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK