22.2.2019

Preview: V sobotu cestujeme do Podbrezovej

V sobotu 23. februára 2019 o 14:00 odohrá Ružomberok zápas dvadsiateho kola na pôde domácej Podbrezovej. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jiřím Jarošíkom.

Ruža mala minulý víkend úspešný vstup do jarnej časti, keď doma vyhrala nad Zlatými Moravcami 4:0. Gólmi sa na výhre podieľali Tihomir Kostadinov, Kristi Qose, Zinedin Mustedanagić a Ismar Tandir. Lepší úvod sme si asi nemohli priať. Príprava na zápas bola taká, aká bola. Po návrate zo sústredenia sme trénovali na umelom trávniku, niektorí hráči boli chorí. Takže to vyšlo úplne krásne. Myslím si, že v prvom stretnutí dať štyri góly a žiadny nedostať je krásne. Sme spokojní a musíme pokračovať ďalej,“ povedal Jiří Jarošík.

Liptáci sa so ziskom 31 bodov nachádzajú v ligovej tabuľke na štvrtej pozícii. Tak od tretej Žiliny ako aj od piatych Michaloviec ich delia štyri body. Pred siedmou Nitrou má Ružomberok sedembodový náskok, takže pokiaľ v ďalšom kole zvíťazí na pôde momentálne desiatej Podbrezovej, definitívne si zaistí miesto v prvej šestke. Tohto súpera v jeseni doma zdolal 3:0. Káder aj realizačný tím Železiarov však prešiel počas zimy zmenami a omladené mužstvo v prvom jarnom kole vyhralo v Nitre 3:1. Prišiel nový tréner, boli tam nejaké zmeny v hráčskom kádri. Samozrejme mali sme možnosť vidieť len jeden zápas, ktorý sa nám páčil. Hrali dobre a zaslúžene vyhrali. Bude to pre nás ťažký súper. Musíme sa dobre pripraviť a nadviazať na výkon z prvého kola,“ skonštatoval niekdajší úspešný futbalista.

Do sobotného stretnutia nebude môcť kvôli zraneniu zasiahnuť obranca Matej Madleňák a pre chorobu útočník Štefan Gerec.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK