1.3.2019

Preview: Výsledkom chceme nadviazať na predchádzajúce zápasy

V sobotu 2. marca 2019 o 15:30 odohrá Ružomberok domáci zápas 21. kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Liptáci sa v uplynulom kole Fortuna ligy predstavili v Podbrezovej, kde mužstvo viackrát podržal brankár Matúš Macík a v 60. minúte rozhodol o víťazstve tímu spod Čebraťa stredopoliar Zinedin Mustedanagić. Vďaka výhre 1:0 si Ruža definitívne zaistila účinkovanie v nadstavbovej skupine o titul, ktorá štartuje v polovici marca. Výsledkovo to bolo veľmi vydarené stretnutie. Podarilo sa nám vyhrať vonku, kde sme ťahali nie moc dobrú sériu. Aby sme išli v tabuľke vyššie, musíme získavať tri body aj vonku, jeden bod je málo. Na druhej strane ten zápas nám nevyšiel po hernej stránke. Takže dobrý výsledok, ale hra musí byť lepšia a stále máme čo zlepšovať,“ zhodnotil uplynulý duel asistent trénera s hráčskymi skúsenosťami z viacerých zaujímavých klubov.

Ružomberok doteraz získal 34 bodov a patrí mu štvrtá priečka. Na 3. Žilinu aj 2. Dunajskú Stredu stráca štyri body a pred svojím aktuálnym súperom, piatymi Michalovcami, má šesťbodový náskok. Na tím z centra dolného Liptova rozhodne nečaká nič ľahké. Súper bude bojovať o účasť v prvej šestke a to, že ho neradno podceniť, ukázal aj v prvom tohtosezónnom vzájomnom meraní síl, kedy Ruža viedla v Michalovciach o dva góly a duel sa napokon skončil remízou 2:2. Liptákom navyše budú chýbať viacerí hráči. Kvôli piatim žltým kartám majú stopku na jedno stretnutie stredopoliari Kristi Qose a Zinedin Mustedanagić a zo zdravotných dôvodov nebudú trénerom k dispozícii mladí futbalisti Matej Madleňák a Matúš Kmeť. Chceme výsledkom nadviazať na tie dva predchádzajúce zápasy. Hráme doma. Budeme si veriť, chceme mať loptu často na svojich kopačkách. Samozrejme chceme znova vyhrať,“ vyhlásil Jiří Jarošík.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK