3.3.2019

Tomáš Bobček si pripísal prvý štart vo Fortuna lige

V sobotnom zápase s Michalovcami si pripísal premiérový štart vo Fortuna lige 17-ročný útočník Tomáš Bobček, ktorého po stretnutí vyspovedali prítomní novinári.

Kedy sa mládežnícky reprezentant dozvedel, že bude na súpiske a tým pádom bude mať šancu zasiahnuť do ligového duelu? Dozvedel som sa to dve hodiny pred zápasom a potom mi už iba tréner povedal, že mám ísť hrať,“ spomenul si futbalista obliekajúci dres s číslom štrnásť.

S akými pokynmi ho posielal na ihrisko hlavný tréner David Holoubek? Aby som skúsil dať gól, dobre napádal a zahral čo najlepšie,“ prezradil Tomáš Bobček a zveril sa nám aj s tým, čo prežíval keď prichádzal na trávnik: Pred vstupom bola veľká nervozita, ale potom, keď som prišiel na ihrisko už to zo mňa opadlo, ale aj tak bol to prvý štart. Je to pre mňa ešte ťažké.“

Duel nepriniesol veľa vzruchu a skončil sa remízou 0:0. Mladý útočník mal preto po svojom debute zmiešané pocity. „Som rád, že som dostal šancu od trénera, ale nevyhrali sme, takže nie som spokojný,“ povedal 17-ročný futbalista a pomenoval aj príčinu toho, prečo sa Ruža netešila z plného bodového zisku: Koncovka jednoznačne.“

Prvé štarty zvyknú vyjsť mladých futbalistov v kabíne draho, ako to bude v tomto prípade? Myslím si, že hej. Uvidíme,“ zamyslel sa na záver Tomáš Bobček.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK