8.3.2019

Preview: So základnou časťou sa rozlúčime v Nitre

V sobotu 9. marca 2019 o 14:00 odohrá Ružomberok zápas posledného 22. kola základnej časti Fortuna ligy s domácou Nitrou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jiřím Jarošíkom.

Ruža v minulom kole doma remizovala s Michalovcami 0:0. Diváci v tomto stretnutí nevideli na trávniku veľa vzruchu. „Nebol to veľmi vydarený zápas. Výsledok bol taký, aký bol. Myslím si, že ani jedno mužstvo si nezaslúžilo vyhrať. Mali sme málo šancí, súper mal taktiež jednu šancu v deväťdesiatej minúte, kedy sme mali šťastie. Podali sme bojovný výkon. Bolo vidieť, že hlavne nám chýba veľa hráčov zo základnej zostavy a výrazne sa to podpísalo na našom výkone,“ spomenul si na uplynulý duel asistent trénera.

Do predchádzajúceho duelu nemohli zasiahnuť zo zdravotných dôvodov viacerí hráči a dvaja futbalisti nehrali kvôli piatim žltým kartám. Aká je aktuálna situácia v A mužstve? „Určite sa vrátia do zostavy Qose a Mustedanagić, ktorí stáli kvôli kartám. To nám určite pomôže, pretože potrebujeme hlavne hráčov do stredu ihriska. V prípade ostatných hráčov uvidíme. Liečime ich za pochodu, každý deň niekto pribudne, niekto odbudne. Ani počasie tomu moc nenahráva, ale myslím si, že to je problém aj v ostatných mužstvách, nielen u nás. Zranenia nie sú dlhodobejšie, len pri Kochanovi je otázne ako dlho sa bude liečiť,“ priblížil Jiří Jarošík.

Ružomberok doteraz získal 35 bodov a šesť bodov ho delí tak od tretej Žiliny a druhej Dunajskej Stredy, ako aj od piatych Michaloviec. Základnú časť ukončí duelom v Nitre, ktorá doteraz získala 25 bodov a s určitosťou sa nepredstaví v nadstavbovej skupine o titul. „Nitra nemá v poslednej dobe veľmi dobré výsledky, ale nehrá až tak zle. Naposledy si vytvorila množstvo šancí, len ich nepremenila. Dúfam, že jej to zostane a my sa v prvom rade budeme snažiť zlepšiť hlavne herne a uvidíme, čo nám to prinesie,“ povedal asistent trénera A mužstva tímu spod Čebraťa.

Do sobotného stretnutia nebude môcť kvôli zraneniu nastúpiť Matej Kochan. Otázny je štart Adama Brenkusa, Matúša Kmeťa, Mateja Madleňáka a Filipa Twardzika.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK