21.3.2019

Juniori cez víkend vstupujú do jarnej časti

V sobotu 23. marca 2019 o 15:00, vstúpia juniori do jarnej časti 3. ligy Stred, duelom 16. kola s domácim Lučencom. Pred začiatkom jarných súťažných bojov sme sa rozprávali s trénerom juniorského mužstva Štefanom Mojským.

Juniori odohrali počas zimy deväť prípravných duelov s bilanciou sedem víťazstiev a dve remízy a s vysoko aktívnym skóre 46:6. Najviac gólov zaznamenali v súboji s Bešeňovou, ktorú zdolali 20:0. Stretnutia zimnej prípravy sme chceli poskladať spôsobom náročnosti kvality súperov, čo sa nám aj z väčšej časti podarilo. Aj keď sme začínali prípravné stretnutia s mužstvami z nižších súťaží, malo to svoj zmysel, pretože každý zo súperov mal svoju kvalitu,“ zhodnotil priebeh prípravy šéf realizačného tímu.

Mužstvo si zmeralo sily so súpermi z nižších súťaží, s tímami taktiež hrajúcimi tretiu ligu, ako aj s Popradom a žilinskou rezervou, pôsobiacimi v druhej lige. Kvalitné stretnutia sme odohrali s Popradom, Podbrezovou a Žilinou. Najkvalitnejšia z nich bola Žilina. Úroveň tohto zápasu bola výborná. Hralo sa od prvej do deväťdesiatej minúty rýchlo, vo vysokom tempe, s absolútnym nasadením. Bolo cítiť, že sa chcú obidve strany ukázať v najlepšom svetle. Po stretnutí sa domáci činovníci klubu vyjadrili, že stretnutie malo prvoligovú úroveň,“ pochválil Štefan Mojský svojich zverencov.

Našich hráčov žiaľ počas prípravy neobchádzali zranenia. Najhoršie dopadli Juraj Vrlík a Jozef Rapoš, ktorí si nedobrovoľne musia na dlhší čas oddýchnuť od futbalu.Juraj Vrlík sa zranil v stretnutí s Popradom, zranil si koleno ľavej nohy. Minulý týždeň podstúpil artroskopiu kolena, kde mu zošívali poranenú chrupavku. Juraj začne s tréningom o štyri týždne. Jozef Rapoš sa zranil v stretnutí v Žiline. V obrannom hlavičkovom súboji sa nepríjemne zrazil hlavou so spoluhráčom. Následky boli veľké, Jozef si poranil hlavu v oblasti koreňa nosa a mal fraktúru očnicového oblúka. Z ihriska musel byť okamžite hospitalizovaný v nemocnici v Žiline. Liečenie trvá už päť týždňov, Jozef by mal začať trénovať tento týždeň,“ priblížil tréner zdravotný stav hráčov. Obidvom futbalistom prajeme skoré uzdravenie a návrat na trávnik.

Juniorský výber pred začiatkom jarnej časti posilnil stredovú formáciu, keď na polročné hosťovanie prišiel 20-ročný brazílsky futbalista Arthur Angelo Legnani. Ako došlo k jeho príchodu pod Čebrať? Arthura nám predstavili činovníci klubu a povedali, že je tu na skúšku. Je to veľmi talentovaný futbalista, technicky vybavený, rýchlostný typ, ktorý vyniká v hre jeden na jedného a vie dať aj gól. Keby tu zostal aj na dlhšie obdobie, bol by veľkým prínosom,“ vyjadril Štefan Mojský spokojnosť s posilou.

Tím MFK Ružomberok juniori zimoval so ziskom 33 bodov v 3. lige Stred na prvej priečke, čo bol aj predsezónny cieľ. Nemožno ale zabúdať na skutočnosť, že rovnaký počet bodov má aj druhá Rimavská Sobota a Liptovský Hrádok stráca na mužstvo z centra dolného Liptova len jediný bod. Aký má cieľ pred jarnou časťou? „Aby naša pozícia v tabuľke zostala a navyše s väčším bodovým odstupom,“ odhodlane skonštatoval lodivod juniorského výberu.

Zápasy našich juniorov počas zimnej prípravy:

MFK Ružomberok juniori – MFK Dolný Kubín 6:0 (3:0)
MFK Ružomberok juniori – Oravan Oravská Jasenica 8:0 (0:0)
MFK Ružomberok juniori – OŠK Bešeňová 20:0 (7:0)
MFK Ružomberok juniori – FK Poprad 2:2 (0:1)
MŠK Žilina B – MFK Ružomberok juniori 1:1 (1:1)
MFK Ružomberok juniori – FC Baník Ostrava juniori 1:0 (1:0)
MŠK Považská Bystrica – MFK Ružomberok juniori 1:3 (0:0)
MFK Ružomberok juniori – ŠKM Liptovský Hrádok 2:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová juniori – MFK Ružomberok juniori 2:3 (1:0)

Súpisku juniorského tímu pred jarnou časťou nájdete TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Peter Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK