29.3.2019

Preview: V krajskom derby potrebujeme vašu podporu z tribún!

V sobotu 30. marca 2019 o 15:30 odohrá Ružomberok domáci zápas druhého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jiřím Jarošíkom.

Ruža vstúpila do nadstavbovej časti Fortuna ligy na Žitnom ostrove, kde naši hráči vyhrávali od 18. minúty gólom Petra Gal Andrezlyho a DAC dlho nepúšťali do vážnejšej šance, no v 63. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený Matej Madleňák a Liptáci museli dohrávať v početnej nevýhode. Defenzíva na čele s výborne chytajúcim Matúšom Macíkom sa v nasledujúcich minútach poriadne zapotila. V 73. minúte súper vyrovnal na 1:1 a napriek ďalším domácim šanciam sa už tento výsledok nezmenil. Vybojovali sme veľmi dôležitý a cenný bod. Dúfam, že nám pomôže do ďalších bojov. Hrali sme vonku proti ťažkému súperovi na nádhernom štadióne, v nádhernej atmosfére. To je sen každého futbalistu a motivácia naviac. Po vylúčení sme boli radi za bod,“ vrátil sa k uplynulému duelu asistent trénera.

Po prvom kole nadstavbovej časti prišla na rad reprezentačná prestávka a do národných výberov boli povolaní štyria futbalisti ružomberského A mužstva – Kristi Qose do seniorského tímu Albánska, Adam Brenkus a Matúš Kmeť do slovenskej „dvadsaťjednotky“ a Zinedin Mustedanagić do výberu Bosny a Hercegoviny do dvadsaťjeden rokov. Zvyšok mužstva sa pripravoval na ďalšie ligové kolá v domácich podmienkach. Čím je viac nominovaných hráčov, tým lepšie pre klub. Samozrejme je to odraz toho, že sa chlapcom darí, že sa tu cítia dobre. Druhá vec je koľko toho odohrali, ale majú ešte všetko pred sebou. Každý zraz ich poteší a obohatí. Majú novú skúsenosť, takže je to pre našich mladých chlapcov len dobre. Musím povedať, že my čo sme cez reprezentačnú prestávku trénovali tuná, sme trénovali veľmi dobre, sme nažhavení a máme súperovi čo vracať,“ povedal Jiří Jarošík.

Prví dvaja menovaní hráči zo spomínanej štvorice nezasiahli do medzištátnych stretnutí. Matúš Kmeť si na svoje konto pripísal v dvojzápase spolu 32 minút. Najväčšiu dôveru dostal v reprezentácii Zinedin Mustedanagić, ktorý odohral 82 minút v kvalifikačnom stretnutí Bosny a Hercegoviny “21“ a na výhre nad rovesníkmi z Moldavska v pomere 4:0 sa podieľal dvomi presnými zásahmi. Ako vníma výkon futbalistu obliekajúceho dres s číslom 32 asistent trénera ružomberského A mužstva? Dostáva tu viac priestoru, bol nominovaný a korunoval to krásnym výkonom. Dal dva góly a mal asistenciu. Je to pre neho len dobre, zase mu to pomôže do ďalších bojov. Na druhej strane ešte jeho tím čakajú v kvalifikácii oveľa ťažší súperi a môže sa tam ukázať ešte viac. Hrať napríklad proti Belgicku bude oveľa ťažšie, ale sme radi a teší nás to,“ pochválil bývalý český reprezentant mladého stredopoliara.

V nasledujúcom kole Fortuna ligy čaká Ružomberok domáce krajské derby so Žilinou. Liptáci doteraz získali 37 bodov a nachádzajú sa na štvrtej pozícii, zatiaľ čo hostia spod Dubňa majú o desať bodov viac a patrí im druhá priečka. Aj pohľad na tabuľku naznačuje, že nás nečaká nič ľahké. „Ako som povedal, sme povzbudení bodom z vonku. Tak sa bojuje o body v play off v rozhodujúcej fáze. Mám z chlapcov radosť ako trénujú a dúfam, že to v sobotu potvrdíme. Čaká nás veľmi ťažký súper. Chcel by som taktiež pozvať fanúšikov, aby nám všetci pomohli a dúfam, že sa nám bude dariť,“ pozval fanúšikov na krajské derby Jiří Jarošík.

Do najbližšieho ligového súboja nebude môcť zasiahnuť z dôvodu trestu na jeden zápas za červenú kartu Matej Madleňák a kvôli zraneniam nenastúpia do stretnutia ani Matej Kochan a Filip Twardzik. Oproti situácii spred reprezentačnej prestávky je však zdravotný stav mužstva podstatne lepší. „Sme radi, že sa nám vracajú niektorí hráči, takže sme silnejší a máme viac z koho vyberať,“ dodal na záver niekdajší úspešný futbalista.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK