5.4.2019

Preview: V sobotu nás čaká súboj so Sereďou

V sobotu 6. apríla 2019 o 17:00 odohrá Ružomberok zápas tretieho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v Nitre, kde má svoj prechodný domov náš aktuálny súper ŠKF iClinic Sereď. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Davidom Holoubkom.

Ruža v uplynulom kole doma privítala Žilinu. Stretnutie sa skončilo remízou 1:1, keď o deľbe bodov rozhodol v nadstavenom čase po centri Viktora Jedináka vlastným gólom Martin Králik. Som rád, že sme zápas doviedli aspoň do remízy, keď to bolo v nadstavenom čase. Ukázalo sa, že tím má charakter, má vôľu zapracovať vtedy, keď sa prehráva,“ zhodnotil uplynulý duel hlavný lodivod.

Liptáci sa môžu v doterajšom priebehu jarnej časti pochváliť slušnou defenzívou, keď v šiestich dueloch len dvakrát inkasovali. Na druhej strane však s výnimkou prvého jarného kola, kedy vyhrali nad Zlatými Moravcami 4:0, nepotešili svojich priaznivcov veľkým množstvom strelených gólov. V ostatných piatich dueloch skórovali trikrát a v poslednom prípade išlo o vlastný gól súpera. V koncovke sa nám v tejto chvíli veľmi nedarí. Potrebujeme to pretrhnúť a streliť nejaký gól,“ povedal David Holoubek.

Ružomberok doteraz získal 38 bodov, nachádza sa na štvrtej pozícii, na tretiu Dunajskú Stredu stráca sedem bodov a pred piatymi Michalovcami má trojbodový náskok. V sobotu si v Nitre zmeria sily s domácou Sereďou, ktorá má momentálne na svojom konte 31 bodov. Mužstvo spod Čebraťa sa v základnej časti stretlo s týmto súperom dvakrát, pričom Ruža doma remizovala 0:0 a von prehrala 1:3. Čaká nás ťažký zápas. Hráme vonku proti veľmi nepríjemnému a kvalitnému súperovi. Ako som pozeral na ten trávnik, v Nitre je veľmi prepieskované ihrisko, bude to o náhode. Zvládne to ten, kto bude mať väčšiu snahu a túžbu ísť do zápasu s cieľom vyhrať. Chceme zvládnuť ten zápas, ale uvidíme ako to dopadne po deväťdesiatich minútach,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Do sobotného stretnutia nebudú môcť zasiahnuť dlhodobo zranení hráči - obranca Filip Twardzik a stredopoliar Matej Kochan.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK