12.4.2019

Preview: Chceme nadviazať na víťazstvo z minulého kola

V sobotu 13. apríla 2019 o 15:30 odohrá Ružomberok domáci zápas štvrtého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Liptáci sa po štyroch nerozhodných výsledkoch v rade predstavili v minulom kole pod Zoborom, kde si zmerali sily so Sereďou. Mužstvo spod Čebraťa podalo sympatický výkon a zvíťazilo gólom Štefana Gereca z 54. minúty 1:0. Ružomberčania si okrem gólu vypracovali viaceré príležitosti na skórovanie, no tie zostali nevyužité. Určite sme sa herne zlepšili. Myslím si, že na to, že sme vyhrali 1:0 sme mali omnoho viac šancí. Zlepšili sme výkon na súperovom ihrisku a zaslúžene vyhrali,“ spomenul si na uplynulý duel asistent trénera.

Ružomberok doteraz získal 41 bodov a patrí mu štvrtá pozícia. Na tretiu Dunajskú Stredu aj na druhú Žilinu stráca sedem bodov. Naopak, pred svojím aktuálnym súperom, piatymi Michalovcami, má šesťbodový náskok. Ruža v sobotu privíta na svojom trávniku mužstvo zo Zemplína, s ktorým v základnej časti dvakrát remizovala. S akými plánmi nastúpime do domáceho zápasu? Nadviazať na herný výkon z posledného zápasu a hrať ešte lepšie. Samozrejme vyhrať a možno dať viac gólov. Michalovce sú súper, proti ktorému sa nám veľmi nedarí. Snáď to zlomíme rovnako, ako so Sereďou. Dúfam, že nadviažeme na výhru,“ povedal Jiří Jarošík pred súbojom s tímom, ktorý okrem toho, že sa prebojoval do prvej šestky Fortuna ligy si slušne počína aj v Slovnaft Cupe, kde v prvom semifinálovom stretnutí remizoval na žilinskej pôde 1:1 a pred domácou odvetou má výhodnú východiskovú pozíciu.

Do sobotného duelu nebudú môcť zasiahnuť traja zranení hráči – obranca Filip Twardzik, stredopoliar Matej Kochan a útočník Tomáš Bobček. Prvýkrát v sezóne bude v ligovom zápase absentovať brankár Matúš Macík. V doterajšom priebehu jarnej časti len dvakrát prekonaný gólman dostal stopku na jedno stretnutie kvôli piatej žltej karte. Tú obdržal v závere uplynulého duelu. Matúš podáva v poslednej dobe vynikajúce výkony a bude nám chýbať, ale my sme kolektív a máme tu ďalších dvoch brankárov, ktorí ho nahradia a aj všetci chlapci. Uvidíme kto dostane príležitosť a verím, že nám pomôže brankár, ktorý bude chytať,“ vyjadril sa niekdajší úspešný futbalista.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK