27.4.2019

Preview: V nedeľu doma privítame Sereď

V nedeľu 28. apríla 2019 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas šiesteho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera A mužstva Jiřím Jarošíkom.

V uplynulom kole klub spod Čebraťa ukončil jedenásťzápasovú sériu bez prehry, keď podľahol Slovanu Bratislava na jeho pôde 2:3. Za Ružu skórovali Dominik Kružliak a Viktor Jedinák. Samozrejme sme chceli tú sériu ešte natiahnuť aj keď sme išli na ihrisko Slovana, v tejto sezóne zaslúžene najlepšieho tímu slovenskej ligy. Tak sme sa snažili v rámci svojich možností podať čo najlepší výkon a potrápiť Slovan. Skončilo to 3:2. Dali sme dva góly vonku, ale prehrali sme, dostali sme tri. Samozrejme nie sme šťastní, ale Slovan má svoju kvalitu. Onedlho ho máme zase doma, tak zase ho budeme chcieť niečím prekvapiť, ešte viac potrápiť ako v poslednom zápase,“ zhodnotil asistent trénera zatiaľ posledný duel.

Ružomberok má na svojom konte 44 bodov, patrí mu priebežná štvrtá priečka a na tretiu Žilinu stráca štyri body. Naopak, od piatych Michaloviec ho delí deväť bodov a pred svojím aktuálnym súperom, šiestou Sereďou, má desaťbodový náskok. Nováčik zo Serede v základnej časti Liptákov poriadne vytrápil, keď v Ružomberku remizoval 0:0 a v Nitre vyhral 3:1. V nadstavbovej časti ho ale Ruža zdolala pod Zoborom, kde má svoj prechodný domov, 1:0 a rada by na to nadviazala aj doma. Bol to náš neobľúbený súper, s ktorým sme nevyhrávali. Teraz sme ho porazili v nadstavbovej časti. Navyše sme hrali veľmi dobre. Tak dúfam, že nadviažeme na ten výkon, ako sme hrali tam. Mohli sme dať viac gólov, tak dúfam, že v nedeľu budeme hrať dobre, budeme mať viac šancí a dáme viac gólov,“ načrtol plány Jiří Jarošík.

V závere súboja so Slovanom Bratislava prišiel do hry aj dlhodobo zranený stredopoliar Matej Kochan. Už s nami trénuje štrnásť dní, tak sme radi, že sme ho mohli využiť aspoň na tú chvíľku, že to išiel skúsiť. Sme radi, že je fit. Dávať ho hneď od začiatku je ešte asi nezmysel, ale ako hovorím, sme radi, že je zdravý, je späť a ešte nám pomôže do záverečných bojov,“ prezradil niekdajší výborný futbalista a vyjadril sa aj k zdravotnému stavu zraneného útočníka Tomáša Bobčeka: Tomáš taktiež s nami trénuje. Mám z toho radosť. Naberá formu, vracia sa fyzicky do tempa aj rýchlostne, z toho taktiež máme radosť. Dôležité je, že nemá žiadne problémy. Počas víkendu by mal absolvovať prvý zápas za mládežnícky výber a potom už s ním asi budeme počítať aj my.“

Do nedeľného súboja s určitosťou nezasiahne dlhodobo zranený obranca Filip Twardzik. Filip nám veľmi chýba a je škoda, že to zranenie sa ťahá tak dlho. Myslím si, že sme urobili veľa preto, aby sa rýchlo vyliečil, ale je to na mieste, kde sa zle liečia zranenia. Veľmi nás to mrzí, pretože potrebujeme ešte nejakého ľaváka okrem napríklad Madleňáka. Uvidíme, či stihne aspoň záver sezóny, že by nám pomohol v dvoch-troch zápasoch, čo by bolo skvelé. Každý hráč, ktorý bol v základnej jedenástke nám veľmi chýba, pretože káder tu nie je široký,“ povedal Jiří Jarošík.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK