4.5.2019

Preview: „Chceme sa pobiť o šancu“

V nedeľu 5. mája 2019 o 15:00 odohrá Ružomberok domáci zápas siedmeho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Počas minulého víkendu Liptáci na svojom štadióne privítali Sereď, ktorú zdolali gólom Tihomira Kostadinova 1:0. Potešil nás trojbodový zisk v domácom prostredí, ale hra sa nám hlavne v druhom polčase veľmi nepáčila. Musíme na tom zapracovať, lebo s lepšími tímami by sme ten zápas nevyhrali 1:0. Sme radi, že sme vyhrali, ale je na čom pracovať,“ zhodnotil uplynulý duel asistent trénera.

Ruža bola väčšinu duelu aktívnejším tímom. Cez skalopevnú defenzívu súpera sa však gólovo presadila len raz. Samozrejme Sereď je v prvej šestke, nedávno vyhrala v Žiline. Nie je to jednoduchý súper, ako si myslí veľa ľudí. Ťažko sa dostáva cez ich obranu. Myslím si, že viacerým tímom, nielen nám, sa s nimi hrá zle. Je to o kvalite, trpezlivosti dostať sa do nejakej šance, potom jeden na jedného a tak ďalej. Je množstvo spôsobov ako sa dá prekonať súperova obrana, ale je to ťažké. Ako hovorím aj Sereď má svoju kvalitu. Nie je to jednoduché,“ zamyslel sa Jiří Jarošík.

Ruža má po víťazstve na svojom konte 47 bodov. Pred piatymi Michalovcami má deväťbodový náskok a na tretiu Žilinu stráca jediný bod. V nedeľu na svojom trávniku privíta Slovan Bratislava. Tím z hlavného mesta si už zaistil majstrovský titul a od začiatku sezóny sa mohol pochváliť ligovou neporaziteľnosťou, no práve v poslednom kole mu šnúru bez prehry pretrhla Dunajská Streda, keď vyhrala nad Slovanom 1:0, pričom ustála pokutový kop aj vyše pol hodiny trvajúcu početnú nevýhodu o jedného hráča. Dunajská Streda hrala doma pred skvelými fanúšikmi, ktorí ju hnali dopredu. Okrem toho má kvalitný, široký káder. Bude to ťažký zápas, ale chceme sa naň pripraviť čo najlepšie a budeme sa snažiť potrápiť Slovan,“ povedal niekdajší úspešný futbalista.

Ružomberok stráca na medailovú pozíciu, ako aj na pohárovú Európu štyri kolá pred koncom nadstavbovej časti jediný bod. V nedeľnom súboji so Slovanom budú hráči potrebovať podporu z hľadiska. Bolo by super keby prišli fanúšikovia, pretože si myslím, že tím si to zaslúži. Od začiatku sezóny sa tu o niečo snažíme a šanca stále žije. Boli by sme všetci radi, keby prišlo viac ľudí, povzbudili tím, ktorý si to zaslúži. Chceme sa pobiť o šancu až do konca, pokiaľ bude žiť,“ pozval fanúšikov na štadión asistent trénera.

Do nedeľného duelu nebude môcť zasiahnuť dlhodobo zranený obranca Filip Twardzik. Mladý útočník Tomáš Bobček sa po zranení rozohráva v dueloch kategórie U19. V súboji „devätnástky“ so Slovanom Bratislava dvomi gólmi vyrovnal na konečných 2:2 a včera hral aj v ďalšom zápase staršieho dorastu v Podbrezovej. Je super, že sa takto vrátil po zranení. Je platným hráčom pre „devätnástku“. Sme radi, že mu to tam dvakrát padlo v ťažkom zápase so Slovanom. Tešíme sa, že už ho môžeme využívať. Prešiel testom, či je na tom zdravotne dobre, takže verím, že ho čoskoro využijeme,“ pochválil sedemnásťročného ofenzívneho futbalistu Jiří Jarošík.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK