6.5.2019

Štefan Gerec: „Víťazstvo nad majstrom chutí viac, ako nad inými tímami“

V nedeľu 5. mája 2019 odohral Ružomberok domáci zápas siedmeho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Slovanom Bratislava, v ktorom zvíťazil 3:2. Prvý krok k triumfu spravil v 16. minúte vyrovnávajúcim gólom Štefan Gerec.

Ruža mala síce nebojácny vstup do stretnutia, keď v šiestej minúte Tihomir Kostadinov napálil loptu do žrde, no v zápätí z protiútoku David Holman poslal hostí do vedenia. Už po deviatich minútach vyrovnal Štefan Gerec a v závere zaujímavého polčasu so šancami na obidvoch stranách dokonal obrat Zinedin Mustedanagić.Chceli sme od začiatku zápasu vybehnúť na Slovan, lenže sme dostali rýchly gól, na ktorý sme dokázali odpovedať. Myslím si, že nás to trochu nakoplo a gól do šatne nás nakopol ešte viac,“ spomenul si na úvodné dejstvo ružomberský útočník.

Vyrovnávajúci gól Liptákov sa zrodil po nenápadnej prihrávke od Mateja Čurmu, ktorá dokonale zaskočila súperovu obranu. Lopta prešla až k vzdialenejšej žrdi, kde striehol Štefan Gerec a nikým nestrážený už nemal problém prekonať Michala Šullu. Počkal som si na zadnej tyči. Neviem či to chcel Matej Čurma strieľať alebo centrovať. Lopta sa dostala až ku mne na zadnú tyč a tam som bol sám,“ spomenul si autor presného zásahu na gólový moment.

Keďže na úplnom konci polčasu sa presadil aj Zinedin Mustedanagić, domáci tím schádzal z trávnika na polčasovú prestávku za priaznivého stavu 2:1. Aké pokyny dostali hráči v šatni od trénerov pred druhou časťou hry? Mali sme pokračovať vo svojej aktívnej hre. Nemali sme prehrávať súboje. Mali sme sa ďalej tlačiť dopredu a zvýšiť náskok,“ prezradil Štefan Gerec.

Na začiatku druhého dejstva si Ružomberčania vypracovali dve zaujímavé šance, no svoj náskok nezveľadili a čoraz viac sa začínali hlásiť o slovo hostia. Ideálnu odpoveď na silnejúci súperov tlak dal v 73. minúte Qose, keď zvýšil na 3:1. Slovan sa ale nevzdával a tri minúty pred koncom riadnej hracej doby strelil kontaktný gól Marin Ljubičić. Ruža si však v ďalšom priebehu dala pozor a vyhrala 3:2. Pre nového majstra išlo len o druhú ligovú prehru v sezóne. Museli sme byť samozrejme sebavedomí, aby sme dokázali so Slovanom hrať svoju hru, pretože Slovan má kvalitu, keď vyhral ligu. Sme radi za to, že sme vyhrali,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom pätnásť a dodal: Víťazstvo nad majstrom chutí viac, ako víťazstvo nad inými tímami.“

Ružomberok vďaka výhre zaokrúhlil svoj bodový zisk na rovných päťdesiat bodov a v ligovej tabuľke sa posunul na tretiu pozíciu, z ktorej zosunul Žilinu. Tri kolá pred koncom má pred tímom spod Dubňa dvojbodový náskok. Samozrejme chceli sme tento zápas vyhrať, aby sme získali tri body a dotiahli sa na Žilinu. Dúfajme, že nám to pôjde aj ďalej,“ načrtol plány Štefan Gerec.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK