6.5.2019

Zinedin Mustedanagić: „Bojovali sme celý zápas“

Ružomberok si v nedeľu pripísal na svoje konto ďalší dôležitý triumf, keď v siedmom kole Fortuna ligy doma porazil bratislavský Slovan 3:2. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor druhého ružomberského gólu Zinedin Mustedanagić.

Liptáci mali pred stretnutím jasný cieľ. Išli sme do zápasu s tým, že získame tri body a to sa nám podarilo,“ spokojne konštatoval futbalista obliekajúci dres s číslom 32 bezprostredne po záverečnom hvizde.

Ruža síce mala v úvode veľkú šancu, keď Tihomir Kostadinov trafil žrď, no následne David Holman poslal Slovan do vedenia. Potom však domáci tím otočil skóre gólmi Štefana Gereca a Zinedina Mustedanagića na 2:1. Na začiatku sme na nich chceli vyletieť a oni nám hneď z jedného brejku dali gól, ale do konca polčasu sa nám podarilo otočiť na 2:1,“ povedal strelec druhého gólu a pokračoval: „Hrali sme svoju hru a podarilo sa nám dať dva góly. Myslím, že sme s tým spokojní. Hlavné je, že sme vyhrali.“

Zinedin Mustedanagić otočil skóre po peknej prihrávke Tihomira Kostadinova tesne pred koncom úvodného dejstva. Ako sa prejavil na pohode ružomberského celku gól zo samého záveru polčasu? Na pätnásť minút sme si išli oddýchnuť. Potom sme na to išli znova a bojovali sme ďalších štyridsaťpäť minút. Musím povedať, že sme bojovali celý zápas, aby sme vyhrali,“ zamyslel sa ofenzívny stredopoliar.

Mužstvo spod Čebraťa vstúpilo aktívne aj do druhého dejstva. Strelu Jána Masla z priameho kopu vyrazil Michal Šulla a pri šanci Petra Gal Andrezlyho už prekonaného súperovho brankára zastúpil obranca, ktorý odkopol loptu smerujúcu do siete. V 73. minúte Kristi Qose zvýšil ružomberský náskok na rozdiel dvoch gólov a tri minúty pred koncom Marin Ljubičić upravil výsledok na konečných 3:2. Počas duelu si okrem gólov vypracovali viaceré ďalšie veľké šance aj hostia, no defenzíva na čele s brankárom Matúšom Macíkom im nedovolila viackrát skórovať. Majú dobré brejky a my sme hrali v bloku. Podarilo sa nám vyhrať a sme spokojní s tromi bodmi,“ povedal Zinedin Mustedanagić.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK