10.5.2019

Preview: „Všetci vieme v akej sme situácii“

V sobotu 11. mája 2019 o 17:00 odohrá Ružomberok zápas ôsmeho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy na pôde domácich Michaloviec. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Ruža v minulom kole doma zvíťazila gólmi Štefana Gereca, Zinedina Mustedanagića a Kristiho Qoseho nad Slovanom Bratislava 3:2. Liptáci majú na svojom konte 50 bodov a po výhre nad tímom z hlavného mesta sa posunuli na tretiu priečku, keď o dva body preskočili Žilinu. Ako sa výhra aj posun v tabuľke prejavili na pohode v mužstve? Samozrejme víťazstvo je nesmierne dôležité. Sme veľmi radi, že sme vyhrali. Potrebovali sme tri body, ale myslím si, že pohoda v tíme je dlhodobá. Je to ďalšie povzbudenie, ale atmosféra v tíme je výborná a verím, že toto veľké víťazstvo nám ešte viac pomôže do záverečných kôl,“ povedal asistent trénera.

Pred nami sú už len posledné tri kolá. V sobotu sa Ružomberok predstaví v Michalovciach, ktorým patrí so ziskom 39 bodov priebežné piate miesto v ligovej tabuľke. „Je to jeden z vrcholov tejto sezóny, pretože si môžeme urobiť náskok. Môže sa ale aj všetko zmeniť, môže sa to zamotať. Žilina ide na Slovan, taktiež má ťažký zápas. My možno teraz nemáme zvučného súpera, ale kto chodí na futbal vie, že Michalovce sú nepríjemný súper, ako doma tak aj vonku. Doma navyše často bodujú. Ako hovorím, je to nepríjemný súper, ktorý vie hrať futbal,“ vyjadril sa Jiří Jarošík.

Mužstvo spod Čebraťa si s tímom zo Zemplína zmeralo sily v aktuálnej sezóne zatiaľ trikrát. Dva súboje v základnej časti sa skončili nerozhodne a v domácom zápase v nadstavbe Liptáci vyhrali 1:0. Zase to bude možno o jednom góle. Dúfam, že sa na to dobre pripravíme ako fyzicky, tak aj psychicky v hlave, aby sme si vytvorili šancu do posledných dvoch stretnutí. Ale ideme od zápasu k zápasu a teraz sa sústredíme na Michalovce. Bude ťažké po domácom zápase proti Slovanu prepnúť v hlave na to, že hráme vonku s Michalovcami. Pretože viem, že hráči s tým majú problém, ale všetci vieme v akej sme situácii. Musíme sa skoncentrovať a podať čo najlepší výkon,“ povedal viacnásobný český reprezentant.

Ružomberčania sa budú musieť okrem dlhodobo zraneného obrancu Filipa Twardzika zaobísť aj bez Dominika Kružliaka. Stabilný člen ružomberských zadných radov dostal trest na jedno stretnutie za piatu žltú kartu. Musíme sa s tým pohrať a niečo vymyslieť. Dominik je jeden zo základných stavebných kameňov. Pod hrozbou piatej žltej karty hrá viac hráčov. Sme radi, že v konečnom dôsledku nám vypadol len jeden. Mohlo sa stať, že by nám naraz vypadli dvaja-traja. To by bolo pre nás skoro katastrofálne. Bola to trošku zbytočná žltá karta, keď išiel v strede ihriska zbytočne do sklzu. Škoda, ale asi sa dalo čakať, že nedohrá celú sezónu bez piatich žltých kariet,“ zamyslel sa Jiří Jarošík.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK