17.5.2019

Preview: „Zaujíma nás náš výkon a náš výsledok“

V sobotu 18. mája 2019 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas deviateho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Ruža sa minulý víkend predstavila v Michalovciach, kde zvíťazila gólmi Kristiho Qoseho, Štefana Gereca a Petra Gal Andrezlyho 3:0 a výrazne sa priblížila k účinkovaniu v pohárovej Európe. Sme radi, že sme zvládli ten zápas a získali tri body. Bol to dôležitý zápas čo sa týka vývoja v tabuľke. Vedeli sme, že Michalovce sú veľmi nepríjemný súper a že nás čaká horúca pôda. Dobre sme si s nimi poradili. Predviedli sme veľmi dobrý výkon a darilo sa nám aj strelecky, čo sme taktiež potrebovali. Dúfam, že to bude takto pokračovať a budeme pri streleckej chuti. Je jedno kto dáva góly. Pre nás je dôležité, že tím vyhráva, že šľape, že sa mu darí, ide za svojím cieľom a je to na ňom vidieť,“ pochválil asistent trénera svojich zverencov.

Ružomberok doteraz získal 53 bodov a dve kolá pred koncom nadstavby má na tretej priečke päťbodový náskok pred štvrtou Žilinou. Naopak na svojho aktuálneho súpera druhú Dunajskú Stredu, strácajú sedem bodov. Matematika hovorí jasne a pokiaľ Liptáci doma zvíťazia, definitívne si zaistia ligový bronz a aj štart v Európskej lige. „Máme pred sebou ďalší dôležitý krok. Dúfam, že nás to neznervózni, že budeme pokračovať vo výkonoch z tejto sezóny, v tom odhodlaní. Chlapci sa na to pripravia, budú sa na to sústrediť.Mohli by nám prísť pomôcť aj fanúšikovia. Dúfame, že to dopadne tak ako si všetci prajeme, ale máme aj rešpekt pred súperom. Vieme, že je kvalitný a vie hrať futbal, takže nás nečaká nič jednoduché. Bude to ťažký a náročný zápas ako je pre nás každý,“ zamyslel sa Jiří Jarošík.

Fanúšikovia už netrpezlivo čakajú na sobotu a poznajú všetky možné scenáre. Okrem výhry nad Dunajskou Stredou môže rozhodnúť aj výsledok súboja medzi Sereďou a Žilinou, pokiaľ Šošoni nebudú bodovať naplno. Ak ale Liptáci doma nevyhrajú a Žilina vyhrá nad Sereďou, rozhodovať sa bude v poslednom kole, v priamom súboji pod Dubňom. Naše mužstvo sa však snaží nemyslieť na tabuľku a s tým spojené kalkulácie. „Na tabuľku sa vôbec nepozeráme. Ideme od zápasu k zápasu. Od začiatku sezóny niečo doháňame, chceme sa niekam dostať. Teraz sme k tomu blízko. Všetci to cítime, vieme o tom, ale ako hovorím, ideme od zápasu k zápasu a teraz je najbližší zápas s Dunajskou Stredou. Nezaujíma nás tabuľka, ale náš výkon a náš výsledok,“ povedal člen ružomberského realizačného tímu, ktorému bude chýbať dlhodobo zranený obranca Filip Twardzik.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK