17.5.2019

Poslednou tohtosezónnou zastávkou bola ZŠ Dončova

Vo štvrtok 16. mája 2019 sme v rámci projektu Futbalmania navštívili ZŠ Dončovu. Medzi deti z prvých, druhých, tretích a štvrtých ročníkov zavítali futbalisti Dalibor Takáč a Matúš Kmeť, ako aj mládežnícki tréneri Róbert Hazucha a Ambróz Zuzák.

Deti na úvod kládli otázky našim hráčom, nasledovala súťaž o sladkú odmenu, v ktorej si lepšie počínal tím Dalibora Takáča a na záver prišla na rad autogramiáda ako aj spoločné fotenie. Žiakov sme zároveň pozvali na náš posledný domáci zápas s Dunajskou Stredou (hrá sa v sobotu 18. 5. 2019 o 17:00). Zatiaľ čo Dalibor Takáč už má s akciami tohto druhu skúsenosti, pre Matúša Kmeťa išlo o prvú účasť. „Deti boli milé. Tešili sa z toho, že prišli futbalisti. Všetky deti chceli podpisy, kričali, tlieskali. Bolo to fakt milé,“ spokojne zhodnotil akciu futbalista obliekajúci dres s číslom štyri.

Obidvaja stredopoliari čelili množstvu otázok. Pýtali sa kadečo. Koľko sme dostali červených kariet alebo koľko sme dali gólov. Pýtali sa aj koľko sa poznáme s Daliborom. Všetky otázky boli príjemné. Bolo zlaté, že deti majú záujem o futbal. Dúfam, že keď vyrastú, budú chodiť čoraz viac na náš štadión,“ povedal Matúš Kmeť, ktorý sa spolu s Daliborom Takáčom zapotil aj pri rozdávaní autogramov a tak nás zaujímalo, či už niekedy rozdal toľko podpisov. To asi nie, asi to bolo prvýkrát,“ prezradil 18-ročný hráč tímu spod Čebraťa.

Pri návštevách školy si nejeden hráč spomenie na to ako dral školské lavice. Matúš Kmeť bol ale v trochu špecifickej situácii, keďže stredoškolské časy sa mu ešte tak celkom neskončili a čoskoro ho čaká skúška dospelosti. O týždeň a pol maturujem. Teraz som uzavrel ročník, tak som sa dosť učil. Vždy keď mám voľný čas snažím sa učiť, aby som to zvládol,“ povedal perspektívny futbalista, ktorému držíme palce pri maturite.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK