19.5.2019

Zinedin Mustedanagić: „Chceli sme vyhrať doma pred našimi fanúšikmi“

Ružomberčania v predposlednom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy doma vyhrali nad Dunajskou Stredou 1:0, čím si definitívne zaistili ligový bronz aj účasť v Európskej lige. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor víťazného gólu Zinedin Mustedanagić.

Mladý stredopoliar otvoril skóre už v 6. minúte. Bolo to hneď na začiatku stretnutia. Po aute bol Tiho voľný. Matej Čurma mu dal loptu a prihral mi. Išiel som sám na bránu a dal som gól,“ opísal rozhodujúci moment stretnutia futbalista obliekajúci dres s číslom 32.

Hoci súper už pred stretnutím vedel, že sa umiestni na druhej priečke, zbrane rozhodne neskladal. Snažil sa o vyrovnanie, viackrát zatlačil Liptákov, no väčšie šance na ďalší gól si vypracovali Ružomberčania. Jednu z nich mal v 54. minúte Zinedin Mustedanagić, lenže namieril tesne vedľa. Áno, druhý polčas bol ťažký.Bol som unavený, nemal som taký kľud na lopte. Škoda, že sme nedali druhý gól. Ukľudnil by nás,“ zamyslel sa ružomberský stredopoliar.

Hoci Ruža už nepridala ďalší gól, víťazstvo 1:0 si už nenechala zobrať. „Všetci v tíme sme chceli, aby sme po sezóne skončili tretí. Tomu sme všetko podriadili a pracovali sme na tom. Som spokojný, že som to rozhodol. Hlavné je, že máme istú Európu,“ spokojne konštatoval Zinedin Mustedanagić.

Keďže v súbežne hranom stretnutí Žilina vyhrala nad Sereďou, bolo jasné, že ak chcú Liptáci oslavovať už po tomto kole, musia doma zdolať Dunajskú Stredu. Ak by sa im to nepodarilo, rozhodoval by v piatok vzájomný duel v Žiline. „Chceli sme vyhrať doma pred našimi fanúšikmi a to sa nám splnilo,“ povedal Zinedin Mustedanagić, ktorý ako ďalej priznal, veril v splnenie európskeho cieľa aj v časoch, kedy mala Ruža výraznú stratu na tím spod Dubňa.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK