24.5.2019

Tomáš Bobček hral za SR “18“

Slovenská futbalová reprezentácia do osemnásť rokov sa tento týždeň predstavila na prestížne obsadenom turnaji Slovakia Cup 2019. Súčasťou tímu bol aj ružomberský útočník Tomáš Bobček.

Mladí reprezentanti mali úspešný vstup do turnaja, keď vyhrali nad Mexikom 2:1. Tomáš Bobček nezasiahol do tohto stretnutia.

Následne prišiel na rad napínavý súboj s Anglickom, v ktorom sa ako prví ujali vedenia hostia, Slováci peknými gólmi otočili skóre, Angličania vyrovnali a v samom závere obidve mužstvá nevyužili obrovské šance na strhnutie víťazstva na svoju stranu. Duel sa tak skončil remízou 2:2. Tomáš Bobček hral do 66. minúty.

V poslednom zápase skupinovej časti turnaja, v ktorom odohral Tomáš Bobček prvý polčas, si futbalisti spod Tatier zmerali svoje sily s rovesníkmi z Ruska. Slováci prehrali 2:3, skončili v skupine na tretej pozícii a tak ich na druhý deň čakal súboj o konečné celkové piate miesto s Českom.

Prvý polčas duelu s Českom mal napínavý priebeh s množstvom šancí. Tím spoza rieky Moravy získal pokutový kop, ktorý zneškodnil Ivan Rehák a pri jednej z príležitostí hostia namierili do brvna. Zahanbiť sa ale nedalo ani Slovensko a taktiež si vypracovalo viaceré šance. Veľkú príležitosť mal aj Tomáš Bobček, keď sa snažil potrestať vybehnutie súperovho gólmana, lenže z diaľky neusmernil loptu do opustenej brány.

Po zmene strán už hra nemala taký výrazný ofenzívny nádych a najvýraznejšia možnosť na skórovanie sa naskytla Davidovi Strelecovi, ktorého strelu zneškodnil brankár. Duel sa skončil bezgólovou remízou a na následné pokutové kopy vyhralo Slovensko 6:5, vďaka čomu sa umiestnilo na piatej priečke. Tomáš Bobček hral do 52. minúty.

Prvý zápas:

Slovensko “18“ - Mexiko “18“ 2:1 (1:1)
Góly: 
6. Bari, 47. Lavrinčík – 32. Ortíz

Druhý zápas:

Slovensko “18“ - Anglicko “18“ 2:2 (1:1)
Góly: 29. Gembický, 49.Lichý - 24. Mola, 54. Bennett

Tretí zápas:

Slovensko “18“ - Rusko “18“ 2:3 (1:2)
Góly: 32. Mesík, 58. Strelec – 11. Oganesjan, 25. Fajzulin, 51. Litvinov (z 11m)

Zápas o piate miesto:

Slovensko “18“ - Česko “18“ 0:0 na 11m 6:5
Góly SVK z 11m: Iľko, Gembický, Goljan, Nebyla, Tóth, Mesík

Zdroj: futbalsfz.sk
Foto: Roman Ferstl (SFZ)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK