12.7.2019

Filip Hašek mal na kopačke kontaktný gól

Ružomberok v úvodnom zápase prvého predkola Európskej ligy doma podľahol bulharskému klubu PFC Levski Sofia 0:2. Po stretnutí prítomní novinári vyspovedali stredopoliara Filipa Haška.

Ruža mala sympatický vstup do stretnutia. Gól Tihomira Kostadinova však neplatil pre ofsajd a druhú dobrú strelu toho istého futbalistu zneškodnil brankár. V 37. minúte napokon udreli hostia, keď ich hlavou poslal do vedenia Davide Mariani a od tohto momentu sa zmenil obraz hry. Pri pohľade na výsledok to vyzerá, že sme prepadli, ale prišlo mi, že herne to nebolo z našej strany zlé stretnutie. Kým sme nedostali gól, nechcem povedať, že sme boli nebezpeční, ale boli sme dobrí na lopte. Ovládali sme stred pola. Oni nám dali gól z prvej strely, čo samozrejme zabolí. Potom súper dostal kľud do nôh, držal loptu a ukázal, že je skúsené mužstvo, ktoré vie ako naložiť s takýmto výsledkom,“ zamyslel sa perspektívny hráč, ktorý prišiel pod Čebrať na hosťovanie z Bohemians Praha 1905.

Šesť minút po zmene strán zahrávali Ružomberčania priamy kop. Hostia túto situáciu ustáli. Navyše z následného rýchleho protiútoku skóroval Paulinho a zvýšil náskok klubu z hlavného mesta Bulharska na rozdiel dvoch presných zásahov. Pripravovali sme sa na to, že hrozia z brejkov a ten hráč to urobil fakt výborne,“ spomenul si Filip Hašek na druhý inkasovaný gól.

Za tohto stavu prišiel v 59. minúte do hry Filip Hašek a v závere stretnutia mohol streliť kontaktný gól. Peter Gal Andrezly potiahol útok po ľavej strane, poslal loptu pred bránu, odkiaľ sa ju nepodarilo odkopnúť súperovmu obrancovi a futbalista obliekajúci dres s číslom 23 sa ocitol sám pred bránou, lenže zakončil nad brvno.Stopérovi sa nepodaril odkop. Dal mi to trochu mimo osi tela, takže som zakončoval v záklone. Každopádne veľká šanca, asi najväčšia v zápase. Udialo sa to tak rýchlo, že až sekundu po tom zakončení som si uvedomil, čo som to spackal. Obrovská škoda,“ opísal situáciu 22-ročný stredopoliar.

Úvodný duel prvého predkola Európskej ligy sa skončil prehrou Ružomberka 0:2. Žiadny strelený gól a zároveň dva inkasované na domácom trávniku, výrazne komplikujú šance Liptákov na postup. O týždeň v Sofii ich tak rozhodne nečaká nič ľahké. Určite budeme chcieť budúci týždeň bojovať o postup a nevzdávame sa,“ povedal Filip Hašek.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK