17.7.2019

Preview: Ruža pred odvetou neskladá zbrane

Vo štvrtok 18. júla 2019 o 18:30 SEČ odohrá Ružomberok odvetu prvého predkola Európskej ligy na pôde bulharského klubu Levski Sofia. Deň pred stretnutím odpovedali na tlačovej konferencii na otázky novinárov tréner Ján Haspra a kapitán mužstva Ján Maslo.

Liptáci pricestovali do Sofie dnes krátko pred 11:00 miestneho času. Prišli sme do veľkého klubu. Dýcha to tu históriou. Musím sa priznať, že ako mladý som bol fanúšikom bulharského futbalu. V 90-tych rokoch boli úplná špička. Prišli sme na pôdu, kde to naozaj vidno z každého metra štvorcového, že sa tu odohrávali veľké zápasy. My nastúpime proti Levski Sofia v súčasnosti. Doma sme s nimi prehrali 0:2. V úvode to bol vyrovnaný zápas, potom bol súper od nás trošku lepší, ale my do zajtrajšieho zápasu v žiadnom prípade nechceme ísť v porazeneckej nálade. Chceme ho zdramatizovať. Náš klub je oveľa menší ako Levski Sofia, no všetci v klube veľmi túžime postúpiť a plávať Európou ďalej. Bude to veľmi náročné, ale v histórii futbalu je strašne moc príkladov, že sa môžu udiať rôzne prekvapenia. Čiže aj zajtra je to možné,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Ruža v domácom stretnutí podľahla klubu zo Sofie 0:2. Ak sa chce pobiť o postup, čaká ju nesmierne ťažká úloha a to minimálne dvakrát skórovať v riadnej hracej dobe. Domáci tím sa však kvôli trestu nebude môcť spoľahnúť na podporu svojich priaznivcov. Aký je plán Liptákov? V žiadnom prípade nepodľahnúť panike. Našu hru by sme nechceli až moc otvárať od úvodu zápasu. Hrať rozumne, inteligentne, takticky a samozrejme pokúsime sa dať gól. Bez gólu to nepôjde. No a keď sa nám podarí dať gól, pevne verím, že aj súper, ako je Levski Sofia môže znervóznieť a možno bude trošku naša výhoda, že nebudú mať podporu divákov. My by sme sa mohli ocitnúť v miernej psychickej výhode a skúsiť to využiť. To je celý plán. Iný ani nemôže existovať,“ prezradil Ján Haspra, ktorému aj tentokrát bude chýbať zranený brankár Matúš Macík.


Hráči a tréneri pred odletom do Sofie.

Čím by mohli Ružomberčania prekvapiť svojho súpera? Keď každý hráč odovzdá 100% čo v ňom je, v tom prípade by sme Levski Sofia mohli potrápiť a dúfam, že sa nám to zajtra podarí nastaviť tak, aby sa to prekvapenie uskutočnilo. Samozrejme do každého zápasu musíme ísť s tým, že je to súťaž medzi dvomi mužstvami. Takže v každom zápase by mal chcieť každý vyhrať. My zajtra túžime zvíťaziť a postúpiť,“ odhodlane povedal tréner a doplnil ho aj kapitán Ján Maslo: Do tohto zápasu potrebujeme ísť trpezlivo. Čo najdlhšie držať vzadu nulu a pokúsiť sa streliť gól, aby domáci možno znervózneli. Takže nejako takto by sme chceli ísť do zápasu.“

Duel bude mať špecifickú príchuť pre Petra Gal Andrezlyho, pre ktorého pôjde o posledné stretnutie v ružomberskom drese. „Samozrejme každé mužstvo potrebuje takého hráča. Je to rozdielový hráč. Veľa zápasov rozhodol práve on. Nehovorím, že gólom, ale aj prihrávkou a celozápasovým počínaním. Zajtrajší zápas bude pre neho špecifický. Chce sa rozlúčiť najmä s kabínou, s kamarátmi, s chalanmi, takže myslím si, že bude menej nervózny, ako býval obvykle a jediný z nás si ho môže užiť, lebo to bude posledný zápas v oranžových farbách. Prajeme mu veľa šťastia do ďalšej kariéry,“ pochválil Ján Haspra šikovného stredopoliara.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK