22.7.2019

Dalibor Takáč rozhodol o víťaznom vstupe do sezóny

V nedeľu 21. júla 2019 vstúpil Ružomberok do nového ročníka Fortuna ligy domácim víťazstvom nad Nitrou 1:0. Po stretnutí sme sa rozprávali so strelcom úvodného gólu Daliborom Takáčom.

Hoci boli Liptáci počas celého duelu aktívnejší, mali hernú prevahu, vytvárali si šance a svojho súpera prakticky nepustili do čistejšej gólovej príležitosti, víťazstvo sa nerodilo ľahko. „V prvom polčase sme mali dosť veľa šancí, ktoré sme nepremenili. V druhom polčase to už bolo skôr taktické. Nitra bola poriadne stiahnutá. Bolo to ťažké, ale prišlo to,“ zhodnotil duel ružomberský stredopoliar.

Dalibor Takáč poslal loptu do brány už v 11. minúte, no gól neplatil pre ofsajd. V závere polčasu prišiel obrovský domáci nápor. Strelu Filipa Haška vyrazil brankár, Alexander Mojžiš po centri z pravej strany od Dalibora Takáča hlavičkoval do brvna a strelu Štefana Gereca vykopol z bránkovej čiary obranca. Napriek veľkým šanciam schádzali hráči do šatní po prvom polčase za bezgólového stavu. „Išli sme za víťazstvom. Cez prestávku sme si hovorili v kabíne aby sme boli trpezliví. Sú to zaslúžené tri body,“ povedal Dalibor Takáč.

Liptáci boli aktívnejší aj po zmene strán, ale pozorná defenzíva mužstva spod Zobora ich dlho nepúšťala do väčšej príležitosti. Rozuzlenie priniesol až nadstavený čas, kedy Adam Brenkus poslal prihrávku na nabiehajúceho Dalibora Takáča, ktorý zvládol súboj s gólmanom Dávidom Šípošom a následne už bez problémov rozhodol o výhre 1:0.Prehodili sme si miesta s Brenkusom a on mi hodil prihrávku za obranu. Potom som si prehodil brankára a trafil som do opustenej brány,“ spomenul si autor gólu na rozhodujúci moment stretnutia.

Úvodný domáci duel s Nitrou ukázal, aké je nesmierne dôležité nevzdávať sa do poslednej sekundy. Tak sme nastavení všetci v kabíne. Tak sme to cítili a vyšlo to, takže sme získali tri body,“ spokojne konštatoval Dalibor Takáč.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK