26.7.2019

Preview: Ruža bude hrať v Žiline s Trenčínom

V sobotu 27. júla 2019 o 19:00 odohrá Ružomberok v Žiline zápas druhého kola Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža vstúpila do nového ročníka výhrou nad Nitrou 1:0, ktorú v nadstavenom čase zariadil Dalibor Takáč. Bolo to veľmi dôležité víťazstvo, lebo vyhrať prvý zápas je v dlhodobej súťaži veľmi potrebné kvôli psychickému nastaveniu mužstva. To sa nám podarilo aj keď po dosť zvláštnom zápase, keď sme síce boli lepší, ale gólovo sme sa dlho nepresadzovali. Prinieslo to ale plný bodový zisk, takže zatiaľ je spokojnosť,“ spomenul si tréner na predchádzajúci duel.

V sobotu sa Ruža predstaví v Žiline, kde hráva svoje domáce zápasy AS Trenčín. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka na úvod sezóny podľahli Senici 1:3. Naopak, Trenčín nemal moc dobrý vstup do sezóny, ale herne to bolo z jeho strany v poriadku. Zápas mohol rozhodnúť, taktiež mohol získať tri body, ale druhý polčas nezvládol a prehral, takže bude chcieť tento nezdar odčiniť. Do zápasu s nami vstúpi nabudený. My musíme byť pripravení podobne ako Trenčín a skúsiť prekvapiť a získať body,“ povedal Ján Haspra.

Trenčania sa už od začiatku minulého ročníka nemôžu spoľahnúť na domáce prostredie, čo by mohla byť výhoda pre naše mužstvo. Na druhej strane pre súpera to nie je nová situácia a hrať sa bude v Žiline, vďaka čomu bude mať k dispozícii svoj obľúbený umelý trávnik. Trenčín si už na túto situáciu zvykol, takže už ho nemá čo prekvapiť. Umelá tráva je pre trenčianskych chlapcov výhoda, pre nás trošku nevýhoda, ale od štvrtku prispôsobujeme tréningový proces tomuto zápasu. Takže dúfam, že sa nám to osvedčí a podarí sa nám prekvapiť,“ dodal Ján Haspra, ktorému budú v sobotu zo zdravotných dôvodov chýbať Matúš Macík, Filip Twardzik a dlhodobo zranený Matej Kochan.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK