2.8.2019

Preview: Podcenenie súpera neprichádza do úvahy

V sobotu 3. augusta 2019 o 19:00 odohrá Ružomberok domáci zápas tretieho kola Fortuna ligy s Pohroním. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Žiline, kde má svoj prechodný domov AS Trenčín. Futbalistov spod hradu Matúša Čáka poslal v 9. minúte do vedenia Keston Julien a o trinásť minút neskôr vyrovnal Štefan Gerec na konečných 1:1. Na jednej strane je remíza z vonkajšieho zápasu slušný výsledok, Liptáci však mali viaceré gólové príležitosti a tak neboli ďaleko ani od trojbodovej žatvy. Tesne po zápase som mal zmiešané pocity. Potom som si uvedomil, že ten bod je celkom dobrý, ale pri videoanalýze a rozbore zápasu som zistil, že ten zápas sa mohol zvládnuť aj trojbodovo vďaka tomu, že sme mali omnoho viac vyložených šancí ako súper. Nakoniec som ale s bodom v podstate spokojný,“ zamyslel sa tréner.

V sobotu čaká Ružu domáci súboj s klubom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Nováčik súťaže v predchádzajúcich kolách doma podľahol Slovanu 1:3 a v Dunajskej Strede prehral 1:5. Navyše krátko pred vzájomným duelom došlo v Pohroní k zmene v realizačnom tíme, keď sa z osobných a zdravotných dôvodov vzdal funkcie tréner Milan Nemec. Mužstvo v najbližších stretnutiach povedú Rastislav Urgela a Radoslav Vanko. Napriek všetkým skutočnostiam nemožno aktuálneho súpera v žiadnom prípade podceňovať. Najmä športová verejnosť očakáva, že tento zápas by mal byť ľahší. Nemyslím si, že to bude ľahší zápas ako všetky ostatné. Pokiaľ by sme k nemu pristúpili s čo len jemným zľahčením si situácie, tak by sa nám to mohlo kruto vypomstiť. Povedal by som, že sa musíme pripraviť ešte zodpovednejšie ako na iné mužstvá, lebo bude to náročné presadiť sa cez zhustenú obranu Pohronia, ktoré sa bude chcieť výsledkovo chytiť. My potrebujeme pokračovať v úspešnom úvode sezóny, takže chceme jednoznačne zvíťaziť,“ povedal Ján Haspra.

Do sobotného zápasu s Pohroním nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť brankár Matúš Macík, obranca Filip Twardzik a stredopoliari Peter Ďungel a Matej Kochan. Otáznik visí nad štartom ofenzívneho futbalistu Ondřeja Novotného.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK