16.8.2019

Preview: „Body potrebujeme ako soľ“

V sobotu 17. augusta 2019 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas piateho kola Fortuna ligy s domácou Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa v stredu predstavila v Slovnaft Cupe, kde v druhom kole vyhrala nad Švošovom 6:0. Na výhre sa dvomi gólmi podieľal Ondřej Novotný a po jednom presnom zásahu si pripísali Rastislav Kružliak, Matúš Kmeť, Filip Hašek a Viktor Jedinák. Keďže hrali prevažne hráči, ktorí v lige nedostávajú veľa priestoru, aký dojem spravili na trénera? Všetko bolo v poriadku. Išlo hlavne o to, aby sa takýto zápas zobral so stopercentnou vážnosťou. To chalani zvládli, nechali tam všetko, čo bolo v nich. Boli tam ešte niektoré herné nedostatky, čo je bežné, lebo dlho nehrali, ale z mojej strany bola s ich výkonom spokojnosť,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Už v sobotu príde na rad piate kolo Fortuna ligy a Liptáci sa predstavia v Senici. Zatiaľ čo mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo štyri body a patrí mu priebežná siedma pozícia, Záhoráci majú na svojom konte len o bod menej a nachádzajú sa na poslednej dvanástej priečke. Vzhľadom na posledné ligové výsledky, potrebujú obidve mužstvá nutne bodovať. Senica je ťažko čitateľný súper, zložený z rôznych národností, veľa individualít. Zatiaľ im viazne tímovosť, ale v každom prípade to bude na domácom ihrisku nepríjemný súper. Potrebujeme súrne získať tri body, lebo tie dva domáce zápasy, ktoré sme odohrali s Pohroním a Žilinou boli trošku smolné a nezabodovali sme. Takže body potrebujeme ako soľ a dúfam, že sa nám v Senici podarí uspieť,“ skonštatoval Ján Haspra.

Do sobotného zápasu nebudú môcť zasiahnuť traja dlhodobo zranení hráči - brankár Matúš Macík a stredopoliari Matej Kochan a Peter Ďungel.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK