25.8.2019

Adam Brenkus: „Verím, že to čo najskôr prelomíme“

V domácom zápase šiesteho kola Fortuna ligy Ružomberok doma prehral so Spartakom Trnava 0:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity stredopoliar Adam Brenkus.

Ružomberčania v posledných dueloch stratili body najmä kvôli prvým polčasom. Do súboja s Trnavou vstúpili aktívnejšie. Priamy kop Jána Masla a ani strela Dalibora Takáča po peknom sóle Adama Brenkusa však gól nepriniesli. Postupom času čoraz viac hrozili aj hostia a v 40. minúte sa ujali vedenia, keď Bogdan Mitrea premenil pokutový kop. Musím povedať, že teraz sme už aj prvý polčas boli lepšie mužstvo, ale bohužiaľ penalta. K tej sa vyjadrovať nebudem, to už posúdil rozhodca, ale nič sa nedá robiť. Ideme ďalej,“ povedal hráč obliekajúci dres s číslom 29.

Aj tentokrát boli Liptáci aktívnejší smerom dopredu najmä po zmene strán. Čo odznelo v šatni cez polčasovú prestávku? Povedali sme si, aby sme pokračovali v tom, čo hráme a aby sme to postupne gradovali. Myslím, že sa to podarilo. Bohužiaľ nemohli sme streliť gól a bez gólu sa nevyhráva,“ prezradil Adam Brenkus.

V druhom dejstve poslal spovedaný futbalista center z priameho kopu na hlavu Twardzika, ktorý upratal loptu do siete, lenže gól neplatil pre ofsajd. Následne v dobrých príležitostiach minuli bránu Martin Regáli, Ondřej Novotný, Ján Maslo a Tomáš Bobček. Keďže všetky sľubné šance zostali nevyužité, Ruža prehrala 0:1.Dáme hlavy hore a pôjdeme ďalej od zápasu k zápasu. Veríme, že to príde a dúfame, že čo najskôr,“ zaželal sebe aj mužstvu 20-ročný stredopoliar.

Po tom, ako Ružomberok v prvom kole vyhral nad Nitrou 1:0, získal len dva body za dve remízy vo vonkajších zápasoch s Trenčínom a Senicou. Doma trikrát prehral a na výhru čaká už päť kôl. O tom sme sa tiež bavili, ale ako som povedal, nič sa nedeje. Či hráme doma, či vonku, potrebujeme vyhrávať. Verím, že to čo najskôr prelomíme,“ dodal na záver Adam Brenkus.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK