30.8.2019

Preview: Ruža cestuje do Zlatých Moraviec

V sobotu 31. augusta 2019 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas siedmeho kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom Jánom Hasprom.

Ružomberok v minulom kole prehral s Trnavou 0:1, keď v 40. minúte premenil pokutový kop Bogdan Mitrea. Najmä v druhom polčase si Liptáci vypracovali viaceré dobré šance, lenže gól Filipa Twardzika nebol uznaný pre ofsajd a ostatné nádejné zakončenia si nenašli cestu do siete. Vždy, keď už je viac dní po zápase, nie tesne po ňom, tak moje názory iné. Po dôkladnom zhliadnutí zápasu musím povedať, že chalani sa veľmi zlepšujú. Herná stránka je už veľmi dobrá, ale stále musím konštatovať, že len po šestnástku. V šestnástke ešte musíme zvýšiť dôraz a efektivitu v zakončení a bude to dobre. Myslím, že sme na správnej ceste, len tá trpezlivosť, ktorú potrebujeme, je veľmi dôležitá,“ zhodnotil tréner.

Mužstvo spod Čebraťa sa momentálne s piatimi bodmi nachádza v ligovej tabuľke na ôsmej priečke, pričom rovnaký bodový zisk majú aj deviate Michalovce a desiate Pohronie. Naopak, na siedmu Sereď stráca dva body. Ruža sa v sobotu predstaví na pôde Zlatých Moraviec, ktoré doteraz vybojovali desať bodov a patrí im šiesta pozícia. Je to veľmi dôležitý zápas. Dá sa povedať, že šesťbodový, lebo je to súper, ktorý sa momentálne nachádza v prvej šestke, takže potrebujeme sa k nemu priblížiť na dostrel, aby nám bodovo moc neutiekol,“ zamyslel sa Ján Haspra.

Aj v tomto kole nebudú trénerom k dispozícii brankár Matúš Macík a stredopoliari Matej Kochan a Peter Ďungel. Matúš Macík má veľké problémy s členkom. Je stále pod odborným dohľadom lekárov nielen v Ružomberku, ale aj v Martine. Takže robíme všetko preto, aby bol čím skôr zdravotne v poriadku. Matej Kochan má roztrhnutý krížny väz a bude deväť mesiacov mimo. Peter Ďungel už naplno trénuje, ale chce to čas,“ prezradil aktuálnu situáciu šéf ružomberského realizačného tímu.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK