9.9.2019

Preview: V treťom kole Slovnaft Cupu hráme s Martinom

V utorok 10. septembra 2019 o 16:00 odohrá Ružomberok v Žabokrekoch tretie kolo Slovnaft Cupu s Martinom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ružomberok v minulom kole Fortuna ligy prehral v Zlatých Moravciach 2:4. Po stretnutí klesol v tabuľke s piatimi bodmi na deviatu pozíciu, pričom má rovnaký bodový zisk ako desiate Michalovce a len bod ho delí od predposlednej Nitry a poslednej Senice. Naopak, na ôsme Pohronie stráca jeden bod a tri body na siedmu Sereď. Aký mal tréner dojem zo zatiaľ posledného ligového duelu? Jedno z najväčších sklamaní mojej trénerskej kariéry. Prístup, kvalita, všetko v tomto zápase absentovalo,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu.

Celý druhý polčas v Zlatých Moravciach odohral Mário Almaský. 28-ročný futbalista podával od svojho návratu pod Čebrať sympatické výkony v B mužstve. Mária Almaského poznám pomaly dvadsaťosem rokov. Zapôsobil na mňa tak, ako na mňa pôsobil vždy. Je to kvalitný futbalista, ktorý bol odídený. Výkonmi v Béčku dokázal, že jeho posun do Áčka je logický, takže uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej. Majo je hráč, ktorý by nám mohol pomôcť. Má kvalitné zakončenie,“ povedal Ján Haspra.

V utorok čaká na Liptákov tretie kolo Slovnaft Cupu, ktoré odohrajú v Žabokrekoch s Martinom. Súper nášho mužstva doteraz prešiel cez Dlhú nad Oravou a Stráňavy. V 3. lige Stred mu momentálne patrí prvá pozícia. Tak ako vo väčšine kôl aj teraz sa hrá na jedno stretnutie. Martin je v mojich očiach druholigové mužstvo. Bude to veľmi náročný zápas, ako každý pohárový zápas. Keď ligové mužstvo podcení len jeden z futbalových atribútov, môže to dopadnúť úplne naopak, ale my to nechceme pripustiť. Ideme podať stopercentný ligový výkon,“ skonštatoval lodivod tímu.

V stredu sa budú musieť tréneri zaobísť bez viacerých hráčov. Kristi Qose bol nominovaný do albánskeho reprezentačného výberu, Alexander Mojžiš do slovenskej „dvadsaťjednotky“ a Tomáš Bobček do tímu SR “19“. K dispozícii nebude ani Adam Brenkus, ktorému zdravotné problémy nedovolili zasiahnuť do kvalifikačného duelu slovenskej futbalovej reprezentácie do dvadsaťjeden rokov. Dlhodobo je zranený Matej Kochan. Pozitívom je, že trénovať postupne začína Matúš Macík a Peter Ďungel prvýkrát po zranení odohral celý zápas za Béčko. „Bolo vidno, že dlho nehral, ale s niektorými vecami, ktoré ukázal, som bol veľmi spokojný,“ povedal Ján Haspra na adresu posledného menovaného futbalistu.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK