20.9.2019

Preview: Ruža sa v sobotu predstaví na Žitnom ostrove

V sobotu 21. septembra 2019 o 17:00 odohrá Ružomberok zápas deviateho kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža v minulom kole doma remizovala so Sereďou 1:1, keď v 28. minúte poslal Liptákov do vedenia Kristi Qose a pätnásť minút pred koncom vyrovnal striedajúci Adam Morong. Od zápasu prešlo niekoľko dní a hlava je už chladnejšia, ako vždy, keď spolu rozprávame. Bol to pre diváka jeden z najhorších zápasov aké sa v Ružomberku odohrali. My sme všetko takticky podriadili zisku bodov, čo sa nám 75 minút darilo, viedli sme a potom po zbytočnej chybe sme sa sami pripravili o dobrý výsledok. Táto remíza nás veľmi mrzí aj keď musím priznať, že herne to bola zaslúžená remíza,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Ružomberok doteraz získal šesť bodov a v tabuľke mu patrí priebežná desiata priečka. Rovnaký počet bodov má aj jedenáste Pohronie a pred poslednou Senicou má mužstvo spod Čebraťa jednobodový náskok, no Záhoráci už odohrali duel deviateho kola. Naopak, na deviatu Nitru stráca jeden bod. V sobotu sa Ruža predstaví v Dunajskej Strede, ktorá sa so šestnástimi bodmi nachádza na tretej priečke. Mužstvo zo Žitného ostrova má dvojbodový náskok pred štvrtými Zlatými Moravcami a na druhý Slovan Bratislava stráca jedno víťazstvo.

Na juhu Slovenska nečaká na Ružomberčanov nič ľahké. Jeden z najťažších zápasov aké môžeme mať počas sezóny, lebo Dunajská Streda je najmä doma veľmi silná vďaka fanúšikovskej podpore, ktorú má. Samozrejme futbal sa hrá preto, aby hráči zažili dobrú atmosféru a tak sa tešíme najmä na atmosféru v Dunajskej Strede. Pokúsime sa prekvapiť. Mužstvo máme dobré, akurát sme trochu v psychických problémoch, ale každý dobrý výsledok by nás z tej situácie posunul trošku iným smerom,“ povedal Ján Haspra.

Okrem dlhodobo zraneného Mateja Kochana a Matúša Macíka, ktorý už trénuje, no jeho štart je zatiaľ otázny, sa môže tréner spoľahnúť na všetkých ostatných hráčov. Je to zaujímavé, že napriek tomu, že sa nedarí a zápasy sú pre nás veľmi namáhavé fyzicky aj psychicky, zranenia zatiaľ nemáme žiadne,“ zamyslel sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK