24.9.2019

Preview: „Nebude to prechádzka ružovou záhradou“

V stredu 25. septembra 2019 o 15:30 odohrá Ružomberok štvrté kolo Slovnaft Cupu na pôde klubu TJ Mladosť Kalša. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža cez víkend ukončila dvojmesačné čakanie na ligové víťazstvo, keď v deviatom kole Fortuna ligy vyhrala v Dunajskej Strede gólom Alexandra Mojžiša zo záveru prvého polčasu 1:0. Aké pocity mal po vyhratom súboji ružomberský lodivod? Dojmy sú perfektné. Situácia nebola moc ružová, ale v Dunajskej Strede to už vyzeralo úplne inak ako v predchádzajúcich zápasoch. Nielen preto, že sme zvíťazili, ale preto ako sme pôsobili počas celého zápasu na horúcej pôde. Z nášho mužstva bola cítiť vnútorná sila. Teší ma viditeľná spolupatričnosť na ihrisku, zabojovanie jeden za druhého. Takže tento pokrok ma teší najviac zo všetkého, plus samozrejme tri body. Nálada je omnoho lepšia ako bola predtým. Víťazstvo sme potrebovali ako soľ,“ povedal tréner, ktorého zverenci vďaka výhre poskočili so ziskom deväť bodov na deviatu pozíciu.

V stredu čaká na Liptákov štvrté kolo Slovnaft Cupu, kde doteraz prešli cez Švošov a Martin. Ich súperom bude aktuálne tretí tím 3. ligy Východ, TJ Mladosť Kalša, ktorý v aktuálnom ročníku Slovnaft Cupu vyradil OŠK Budkovce, TJ Hornád Ždaňa a FK Kechnec. Aj toto kolo sa hrá na jedno stretnutie. Z možných súperov, ktorých sme mohli dostať, je to jeden z najťažších, lebo je to mužstvo zložené z bývalých výborných ligových futbalistov. Plus v zápase nás stretne jedna veľká nevýhoda a to veľmi zlé ihrisko. Kvalitatívne rozdiely sa na takom ihrisku zotierajú, takže musíme sa so súperom chlapsky popasovať. Odmakať, odbojovať, podobne ako v Dunajskej Strede. Nevidím žiadny rozdiel medzi zápasmi v Dunajskej Strede a v Kalši. Musíme k nemu pristúpiť úplne rovnako a potom môžeme dosiahnuť úspech,“ zamyslel sa Ján Haspra.

Ako naznačil tréner, v Kalši pôsobia viacerí skúsení futbalisti. Jedným z nich je Róbert Zeher. 34-ročný útočník dal v doterajších desiatich kolách 3. ligy sedem gólov a dvakrát skóroval aj v aktuálnom ročníku Slovnaft Cupu. Našim fanúšikom môže byť z hráčov súpera známe najmä meno Peter Majný. Momentálne 39-ročný obranca obliekal na jar 2007 oranžový dres. S Petrom Majným sa poznáme. Je tam veľa hráčov, ktorí hrávali ligu. Zeher hrával aj v Česku. Majú skúsené mužstvo, takže nebude to prechádzka ružovou záhradou, ale samozrejme sme favorit a musíme tú úlohu zvládnuť,“ odhodlane dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Do pohárového duelu nebude môcť okrem dlhodobo zraneného Mateja Kochana zasiahnuť ani ďalší stredopoliar Adam Brenkus, ktorý sa zranil na tréningu. Po dlhodobých zdravotných problémoch je naďalej otázny štart brankára Matúša Macíka.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK