27.9.2019

Preview: Ruža druhýkrát v týždni cestuje na východ Slovenska

V sobotu 28. septembra 2019 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas desiateho kola Fortuna ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža mala v stredu na programe štvrté kolo Slovnaft Cupu, v ktorom zvíťazila nad Kalšou 6:2. Za Liptákov dvakrát skórovali Ondřej Novotný, Dalibor Takáč a Tomáš Bobček. Účastníkovi tretej ligy sa podarilo zdramatizovať stretnutie, keď za stavu 3:0 pre hostí dal dva góly domáci Jakub Capík. Ružomberok však nepripustil senzáciu a v závere zvýšil svoj náskok. Spomínaná pasáž, kedy sa súper dostal do hry a znížil na 2:3, to sa nesmie stať, lebo sa to stalo len vďaka tomu, že sme prišli do druhého polčasu menej koncentrovaní s istotou, že zápas je už rozhodnutý, ale taký zápas nie je nikdy rozhodnutý. Treba hrať stále, stále, stále na sto percent. Potom sa súper síce na chvíľu dostal do hry, bolo to bláznivých pätnásť minút, ale úvod aj záver zápasu bol perfektný. Stredná 20-minútová pasáž bola trošku sklamanie, ale celkovo naše počínanie v Kalši hodnotím ako vysoko profesionálne a kvalitné,“ zamyslel sa tréner.

Po úspešnom zdolaní pohárovej prekážky čaká na mužstvo desiate kolo Fortuna ligy. Tím spod Čebraťa doteraz získal deväť bodov a patrí mu deviata pozícia. Pred desiatou Nitrou má dvojbodový náskok. Naopak, na ôsmu Sereď stráca jeden bod a dva body ho delia od aktuálneho súpera, ktorým sú siedme Michalovce a aj od šiesteho Trenčína.

Ruža sa predstaví v Michalovciach a tak druhýkrát v týždni odcestuje na východ Slovenska. Klub zo Zemplína nemal až na domácu výhru nad Senicou veľmi úspešný vstup do nového ročníka a navyše už v treťom kole sa skončila aj jeho púť v Slovnaft Cupe. V posledných dvoch ligových dueloch ale zabodoval naplno, keď doma zdolal Trenčín 2:1 a naposledy vyhral v Nitre 2:0. Michalovce patria medzi mužstvá, ktoré vstúpia do sezóny s nejakým kádrom, potom zistia, že treba niečo vymyslieť. Potom je tam veľká fluktuácia hráčov, veľa nových, nik ich nepozná. Nevieme v akej zostave nastúpia, čiže čítať tohto súpera je veľmi náročné, ale dúfam, že sa nám to podarí správne odhadnúť a zvolíme správny spôsob hry na súpera z Michaloviec,“ povedal na adresu aktuálneho súpera Ján Haspra.

Do sobotného zápasu nebude môcť okrem dlhodobo zraneného Mateja Kochana zasiahnuť ani Adam Brenkus, ktorý už po zdravotných problémoch začína trénovať. Otázny zostáva štart brankára Matúša Macíka.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK