5.10.2019

Preview: „Dúfam, že to bude sviatok futbalu“

V nedeľu 6. októbra 2019 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas jedenásteho kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Liptáci v minulom kole cestovali do Michaloviec, kde zvíťazili gólom Alexandra Mojžiša z nadstaveného času 1:0. Na výhre mal obrovský podiel brankár Matúš Macík, ktorý pri návrate po nepríjemnom zranení podal výborný výkon a viacerými zákrokmi podržal mužstvo. Čakal som od neho, že jeho výkon bude kvalitný, lebo vždy podáva kvalitné výkony, ale to čo predviedol v Michalovciach prekvapilo aj mňa, lebo po takej dlhej dobe takto nastúpiť do brány nie je jednoduché a tým dokázal, že je fakt kapacita,“ pochválil tréner Matúša Macíka.

Za posledné dve ligové výhry môžeme vďačiť aj obrancovi Alexandrovi Mojžišovi, ktorý v Dunajskej Strede aj v Michalovciach hlavičkou po štandardnej situácii rozhodol o víťazstve 1:0. Perspektívny futbalista bol navyše opätovne nominovaný na blížiace sa kvalifikačné zápasy slovenskej „dvadsaťjednotky“ s Lichtenštajnskom a Francúzskom. Ja mám z Alexa od prvého momentu veľmi dobré dojmy. Zlepšuje sa, je tam ešte čo napraviť, ale niektoré veci má už teraz kvalitné, čiže pre budúcnosť by to mohol byť veľmi platný člen ružomberského kádra,“ povedal Ján Haspra na adresu Alexandra Mojžiša.

Ružomberok v ligovej tabuľke poskočil s dvanástimi bodmi na siedmu pozíciu, pričom rovnaký počet bodov doteraz získal aj 6. Trenčín. Naopak, pred 8. Michalovcami a 9. Sereďou má jednobodový náskok. Mužstvo spod Čebraťa v nedeľu na svojom trávniku privíta Slovan Bratislava, ktorému patrí v ligovej tabuľke priebežné prvé miesto a veľmi sympatické výkony podáva aj v Európskej lige, kde sa momentálne po dvoch kolách skupinovej fázy nachádza na čele svojej skupiny pred Bragou, Wolverhamptonom a Besikstasom Istanbul. Všetci sa veľmi tešíme na tohto súpera. Fandíme mu v európskych súťažiach. Držíme mu palce aby bol úspešný, ale u nás mu nebudeme držať palce. Budeme sa s ním snažiť popasovať, skúsime zvíťaziť. Vo futbale je možné všetko, ale v každom prípade dúfam, že to bude sviatok futbalu. Po našich úspešných vonkajších výsledkoch pevne verím, že príde aj pekná návšteva na zápas a bude to sviatok futbalu v Liptove,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu pred súbojom s úradujúcim majstrom.

Zaujímavosťou tohto víkendu je skutočnosť, že zatiaľ čo Áčko hrá v nedeľu so Slovanom, B mužstvo si v sobotu o 15:00 na bratislavských Pasienkoch zmeria sily s rezervou Slovana. Bude to trošku problém, lebo Béčko hrá pred zápasom A mužstva. To je vždy ťažšie poskladať, ale musíme dať hlavy dokopy a urobiť to tak, aby bolo všetko v poriadku,“ zamyslel sa Ján Haspra, ktorému budú v nedeľu okrem dlhodobo zraneného Mateja Kochana zo zdravotných dôvodov chýbať aj Adam Brenkus, Peter Ďungel a Matej Madleňák. Otázny je štart Kristiho Qoseho.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK