7.10.2019

Tomáš Bobček si otvoril gólový účet vo Fortuna lige

Po remíze so Slovanom Bratislava 1:1 predstúpil pred novinárov útočník Tomáš Bobček, ktorý strelil svoj premiérový gól vo Fortuna lige.

Úspešné výsledky z posledných vonkajších duelov sa od úvodu prejavovali na hre ružomberského tímu. Vyhrali sme dva zápasy po sebe. Sebavedomie bolo omnoho väčšie. Verili sme si aj na Slovan. Vedeli sme, že vo štvrtok hral Európsku ligu, takže sme išli do zápasu s tým, že ideme vyhrať. Škoda, ale máme aspoň remízu,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom štrnásť.

Ako prvý pohrozil strelou z hranice šestnástky Vernon De Marco, ale Matúš Macík si dal pozor. Na túto situáciu odpovedal Martin Regáli, lenže jeho zakončenie zneškodnil Dominik Greif. V 39. minúte sa Ruža ujala vedenia, keď Tomáš Bobček po ukážkovej spolupráci s Martinom Regálim využil rýchly protiútok. „Uvidel som tam Martina Regáliho. Najskôr som si myslel, že je v ofsajde, tak som chvíľku počkal, potom som mu prihral a pekne mi ju vrátil. Som rád, že mi prihral takto pred prázdnu bránu a ja som doklepol,“ spomenul si Tomáš Bobček na svoj prvý gól vo Fortuna lige.

Koľko bude stáť úvodný zápis do streleckej listiny v najvyššej súťaži ešte nevedel prezradiť. Bude to veľká pokuta, musím sa spýtať pokladníka,“ povedal 18-ročný útočník čakajúci na verdikt pokladníka Štefana Gereca.

Po zmene strán sa hostia snažili o vyrovnanie. Do sľubných situácií sa dostávali aj Liptáci, lenže druhý gól nepridali a v 84. minúte striedajúci Andraž Šporar vyrovnal na 1:1. Na výsledku už nič nezmenila ani strela Mareka Zsigmunda, ktorú vyrazil Dominik Greif a ani hlavička Ondřeja Novotného tesne nad brvno. Aké pocity mal po záverečnom hvizde autor jediného ružomberského presného zásahu? „Zmiešané. Dal som síce prvý gól, ale remizovali sme. Mohli sme vyhrať, ale sme radi aj za bod,“ zamyslel sa Tomáš Bobček.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK