18.10.2019

Novým trénerom „devätnástky“ sa stal Vladimír Veselý

Klub MFK Ružomberok pristúpil k zmene hlavného trénera staršieho dorastu U19, keď Juraja Sabola nahradil Vladimír Veselý.

Zmena trénera prišla po odohraní úvodných deviatich ligových duelov. V lete sme do staršieho dorastu U19, ktorý je nosnou kategórioumládeže, zobrali Juraja Sabola. Z oboch strán bola ochota a snaha, ale nejako si to nesadlo. Vyvrcholilo to tým, že sme sa korektne dohodli, že nebudeme ďalej spolupracovať. Myslím, že sme sa rozišli v dobrom,“ povedal športový riaditeľ mládeže Peter Tomko.

Starší dorast U19 doteraz vyhral len dvakrát a v ligovej tabuľke sa nachádza na deviatom mieste aj keď pre úplnosť treba dodať, že doteraz odohral o zápas menej ako niektoré mužstvá. Vieme, že v devätnástke máme gro chalanov, ktorí sú prvoročáci“, to znamená, že budú môcť hrať aj budúci rok. Vedeli sme o tom, len sme očakávali od pána Sabola, že výkonnosť bude postupne narastať a bude sa odzrkadľovať v zápasoch.S dobrými krokmi musia prísť aj výsledky,“ vysvetlil športový riaditeľ mládeže.

Novým trénerom sa stal niekdajší futbalista Vladimír Veselý, ktorého môžete poznať ako trénera žilinského dorastu, s ktorým dokázal vyhrať ligu a aj ako lodivoda A mužstva Podbrezovej z minulej sezóny. Prišiel Vlado Veselý, asistentom trénera zostal Marek Herčut. Máme dlhodobejšiu víziu.Ako som deklaroval vedeniu klubu keď som prichádzal,na tom, aby sa odzrkadlila naša vízia musíme pracovať dva-tri roky. Potrebujeme postupné kroky a aj ľudí, ktorí budú tomu veriť. Rozhodli sme sa pre Vlada, keďže po našom rozhovore spĺňal požiadavky, ktoré sme očakávali. Samozrejme neočakávame, že sa teraz všetko zmení o 180° a nemyslím si, že za pána Sabola bolo všetko zlé. Práve naopak, dal dobré základy a veríme, že pán Veselý bude pokračovať v nastolenom trende s tým, že nám donesie niečo nové, aby sme sa zase posunuli vpred,“ povedal Peter Tomko.

Foto: Peter Graf (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK