25.10.2019

Preview: Von máme peknú sériu, vyhráme aj doma?

V sobotu 26. októbra 2019 o 16:00 odohrá Ružomberok domáci zápas trinásteho kola Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža v minulom kole zvíťazila v Nitre 2:1 a v ligovej tabuľke sa so šestnástimi bodmi posunula na piatu pozíciu, pričom má rovnaký počet bodov ako šieste Zlaté Moravce a jeden bod stráca na štvrtú Trnavu. V stredu sme si rozobrali zápas. Bol som trošku prísnejší v hodnotení ako inokedy, lebo výsledkovo sme ho zvládli, ale s hrou aj prístupom som v istých častiach zápasu nebol spokojný. Dúfam, že sme si všetko vysvetlili a bude to v ďalšom zápase už tak, ako má byť,“ zhodnotil tréner.

Mužstvo spod Čebraťa zaznamenalo v rade už tretie ligové víťazstvo na súperovom trávniku. Celkovo von doteraz získalo jedenásť bodov a úspešnejší na súperových trávnikoch sú v prebiehajúcom ročníku momentálne len Slovan Bratislava a Dunajská Streda. Horšie je to však doma, kde Liptáci zatiaľ vybojovali len päť bodov. „Je to úplne prirodzené. Naše mužstvo je nové, mladé, novotvoriace sa, takže pred domácim publikom je na ich kopačkách zrejme trošku väčšia nervozita ako vonku. Predsa hrajú doma pred ľuďmi, ktorí ich osobne poznajú a sú nervóznejší. Ale skúsenosťami, ktoré postupne naberajú sa dopracujeme k tomu, že už aj doma budú hrať sebavedomo a tak ako vedia,“ vysvetlil Ján Haspra.

Ružomberčania v sobotu privítajú Trenčín, ktorý má na svojom konte trinásť bodov a patrí mu deviate miesto. Klub spod hradu Matúša Čáka pristúpil tento týždeň k zmenám v realizačnom tíme. Novým kormidelníkom sa stal Norbert Hrnčár a spolu s ním prišiel do Trenčína aj asistent Richard Höger. Obidvaja tréneri u nás pôsobili v sezóne 2016/17 a 2017/18. Ruža pod ich vedením získala ligový bronz, prebojovala sa do tretieho predkola Európskej ligy a hrala aj finále Slovnaft Cupu. „Pán Hrnčár tu zanechal výborný dojem. Za tie dva roky urobil veľa dobrých vecí, ale na druhej strane musím povedať, že veľa hráčov z kabíny, ktorú mal on, tu už nie je. Stretne sa s úplne novým mužstvom. Niektorí chlapci pod ním ani netrénovali. Bude to zápas ako každý iný, možno trošku viac okorenený tým, že sa navzájom poznáme. Uvidíme ako to dopadne,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Okrem dlhodobo zraneného stredopoliara Mateja Kochana nebudú môcť do najbližšieho ligového duelu zo zdravotných dôvodov nastúpiť obranca Michal Jonec, stredopoliar Peter Ďungel a útočník Ondřej Novotný.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK