29.10.2019

Preview: V osemfinále Slovnaft Cupu cestujeme do Senice

V stredu 30. októbra 2019 o 17:30 odohrá Ružomberok osemfinále Slovnaft Cupu s domácou Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Liptáci v minulom kole Fortuna ligy privítali na svojom trávniku Trenčín, s ktorým dvakrát viedli gólmi Lukáša Kojnoka a Jána Masla, no napokon remizovali 2:2. So sedemnástimi bodmi sa nachádzajú v tabuľke na šiestom mieste. „Ako som povedal už po zápase, som veľmi spokojný s herným posunom mužstva. S výsledkom nie som až tak spokojný. Keď som si to znova dôkladne pozrel, opäť je už niekoľko dní po zápase, tak musím povedať, že Trenčín síce mal v záverečných minútach po vyrovnaní prevahu, ale optickú. Nemal žiadnu šancu, nám sa nepodarilo z protiútokov veľmi pohroziť. V závere sme už neboli veľmi nebezpeční, ale z celkového pohľadu by sme si za ten zápas zaslúžili tri body. To je môj záverečný rezultát po dôkladnom zhliadnutí zápasu,“ zhodnotil tréner.

Ružomberčania si okrem gólov vypracovali viaceré sľubné šance, no za stavu 2:1 hostia dvakrát výrazne pohrozili zásluhou Gina van Kessela, ktorý krátko po sebe opečiatkoval obidve tyčky na ružomberskej bráne. Tieto príležitosti boli ako keby predzvesťou vyrovnávajúceho gólu Osmana Bukariho zo 79. minúty. Trenčín mal pasáže, kedy mal šance. Bola to vždy krátka pasáž spôsobená našou stratou lopty. Nebolo to po vypracovaných akciách súpera, ale naša zbytočná strata lopty a Trenčania majú veľmi silné protiútoky. V tom sú najlepší v lige. Takže toto ma trošku mrzí, ale inak to bolo v poriadku,“ zamyslel sa Ján Haspra.

Ruža musí rýchlo preladiť na inú súťaž. Už v stredu odohrá tretie kolo Slovnaft Cupu, keď sa predstaví v Senici. Po vyradení Švošova, Martina a Kalše tak prichádza na rad konfrontácia s účastníkom Fortuna ligy, ktorý doteraz prešiel cez Rohožník, Pezinok a Malženice. Aj toto kolo sa hrá na jeden zápas. Ružomberok sa v aktuálnej sezóne stretol v lige so Senicou zatiaľ raz a zo Záhoria si odniesol bod za remízu 2:2. Seničania doteraz získali v lige štrnásť bodov a patrí im priebežná deviata priečka. Je to najhoršie čitateľné mužstvo v lige. Niekedy hrajú vynikajúco, potom o dva dni hrajú horšie, potom znova hrajú výborne. Ťažko sa v nich vyznať, ale my ideme do zápasu s jednoznačným cieľom – zvíťaziť. Aj na jar chceme byť účastníkom Slovnaft Cupu,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu na adresu finalistu Slovnaft Cupu z ročníkov 2011/12 a 2014/15.

Kvôli zdravotným problémom nebudú môcť okrem dlhodobo zraneného Mateja Kochana zasiahnuť do pohárového súboja obranca Michal Jonec a stredopoliar Peter Ďungel. Otázny je štart stredopoliara Adama Brenkusa a útočníka Ondřeja Novotného.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK