1.11.2019

Preview: Po postupe v Slovnaft Cupe je tu liga, Ruža hrá s Pohroním

Ružomberok odohrá v sobotu 2. novembra 2019 o 17:00 štrnáste kolo Fortuna ligy v Žiari nad Hronom s domácim Pohroním. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Liptáci sa v stredu naladili na ďalšie ligové boje postupom v Slovnaft Cupe cez Senicu, keď po remíze 1:1 vyhrali na pokutové kopy 4:3. Aké dojmy mal po pohárovom súboji tréner? Pocity sú výborné. Postúpili sme cez súpera, ktorý je veľmi kvalitný, takže sme splnili úlohu, ktorú sme si dali, aby sme boli v pohári aj budúci rok. Bola to jedna z úloh, ktorú som si postavil pred seba a podarilo sa ju splniť vďaka obrovskému zlepšeniu nášho mužstva v poslednej dobe,“ pochválil svojich zverencov šéf ružomberského realizačného tímu.

Mužstvo spod Čebraťa lepšie zvládlo penaltový rozstrel, v ktorom vyhralo 4:3. Bola na posledných tréningoch zahrávaniu pokutových kopov venovaná väčšia pozornosť ako v predchádzajúcich týždňoch? Jedenástky sa nedajú moc natrénovať. Pred zápasom sme sa trošku venovali aj jedenástkam, ale zvládli sme to hlavne kvôli väčšiemu kľudu na našich kopačkách,“ povedal Ján Haspra

V sobotu pokračuje Fortuna liga, kde Ruža doteraz získala 17 bodov a patrí jej priebežné šieste miesto. Rovnaký počet bodov má aj piata Trnava a siedma Sereď. Liptáci sa predstavia na pôde Pohronia, ktoré sa so siedmimi bodmi nachádza na poslednej dvanástej priečke, pričom rovnaký bodový zisk patrí aj jedenástej Nitre. S Pohroním sme sa stretli v tejto sezóne zatiaľ raz a v smolnom zápase sme mu podľahli 0:1. Bol to zápas, ktorý ma dosť psychicky vyčerpal. Prišlo po ňom nie dobré obdobie, odohrali sme zlé zápasy. Možno ale bola aj táto prehra na niečo dobrá. Teraz sme sa spamätali. V každom prípade Pohronie je súper, ktorý okupuje posledné priečky, ale kvalitatívne tam nepatrí. Je to mužstvo, ktoré je prvýkrát v prvej lige a po zmene trénera očakávam zlepšenie ich výkonnosti. Sú veľmi poctiví vzadu. Trošku majú problém s premieňaním šancí, ale je to mužstvo porovnateľné s každým mužstvom v lige,“ vyjadril sa tréner na adresu súpera.

Kvôli zdravotným problémom nebudú môcť okrem dlhodobo zraneného Mateja Kochana zasiahnuť do ligového súboja obranca Michal Jonec a stredopoliar Peter Ďungel. Otázny je štart útočníka Ondřeja Novotného.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK