23.11.2019

Filip Twardzik rozhodol o bodovom zisku

Po súboji šestnásteho kola Fortuna ligy so Senicou, v ktorom Ružomberok remizoval 2:2 sa s nami podelil o svoje pocity autor vyrovnávajúceho gólu Filip Twardzik.

Liptákom nevyšiel prvý polčas, keď sa v úvodnom dejstve presadili Samson Akinyoola a Frank Castaneda. Ružomberčania tak schádzali z trávnika za nepriaznivého stavu 0:2. Prvý polčas nám vôbec nevychádzalo to, čo sme chceli. Druhý polčas sme sa do toho dostávali. Vytvorili sme si nejaké šance a uhrali sme to aspoň na remízu,“ zhodnotil stretnutie obranca klubu spod Čebraťa.

Po zmene strán striedajúci Kristi Qose utešenou strelou z hranice šestnástky zúročil prihrávku od Tomáša Bobčeka na kontaktný gól a v 83. minúte vyrovnal Filip Twardzik na konečných 2:2. Aké pokyny odzneli cez polčasovú prestávku? Povedali sme si, že ten gól určite príde a keď príde, určite to dohráme až do konca. Vyrovnali sme na 2:2 a mali sme na konci ešte jednu pološancu, ale musíme byť radi za bod,“ prezradil Filip Twardzik, ktorého vzhľadom na priebeh tešil zisk bodu, no mrzelo ho, že hráči opäť doma nepotešili fanúšikov víťazstvom: Berieme ten bod. Zároveň sme ale sklamaní, že zase sme doma nevyhrali.“

Ruža sa so Senicou stretla už tretíkrát v tomto ročníku. Vo všetkých prípadoch platilo, že sa vzájomné súboje skončili deľbou bodov po tom, čo Liptáci dohnali súperov náskok. Zároveň vo všetkých troch prípadoch premenil pokutový kop Filip Twardzik. Najskôr skóroval v piatom kole Fortuna ligy na súperove pôde a následne na Záhorí rozvlnil sieť z jedenástky aj pri úspešnom rozstrele v osemfinále Slovnaft Cupu.

Zatiaľ čo v doterajších dvoch zápasoch proti nemu stál v bráne Federico Taborda, tentokrát to bol krajan nášho obrancu Vojtěch Vorel. Český gólman si síce vybral správnu stranu, no ružomberský futbalista nekompromisne vyrovnal. Myslel som na to, že určite bude pozerať kam to kopem. Raz som kopol doprava, raz doľava. Vymenili brankára. V poslednej chvíli som si to rozmyslel a kopol som naľavo,“ povedal exekútor pokutového kopu.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK