28.11.2019

Preview: Ruža si už v piatok zmeria sily s Trnavou

V piatok 29. novembra 2019 o 18:00 odohrá Ružomberok v Myjave zápas sedemnásteho kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Uplynulý víkend Liptáci privítali na svojom trávniku Senicu. Úvodné dejstvo im vôbec nevyšlo podľa predstáv a po prvom polčase prehrávali rozdielom dvoch gólov. Po zmene strán sa však presadili Kristi Qose a Filip Twardzik, vďaka čomu sa duel skončil remízou 2:2. Moje dojmy sú rozpačité, lebo sme chceli zápas zvládnuť výsledkovo aj herne a obidve tieto zložky nám až tak nevyšli. Po dlhej dobe mi tam chýbala kompaktnosť a absentovala tiež futbalová inteligencia, ktorú sme používali v predchádzajúcich zápasoch,“ zhodnotil tréner.

Ružomberok sa so ziskom 24 bodov nachádza na štvrtej pozícii, pričom na tretiu Žilinu stráca sedem bodov a pred piatymi Zlatými Moravcami má trojbodový náskok. Futbalisti spod Čebraťa si v piatok zmerajú sily s Trnavou, ktorá doteraz vybojovala 20 bodov a patrí jej priebežné siedme miesto. Keďže na trnavskom štadióne prebieha výmena trávnika, stretnutie sa odohrá v Myjave. Bude to atypický zápas na neutrálnom ihrisku v Myjave. Stiera sa tým výhoda domáceho prostredia, čo by mala byť pre nás výhoda. Samozrejme väčšiu fanúšikovskú podporu budú mať hráči z Trnavy, ale pokúsime sa pokračovať v peknej sérii na ihriskách súperov, ktorú máme a dúfam, že sa nám podarí uspieť,“ povedal Ján Haspra pred súbojom so súperom, ktorému Ruža v tejto sezóne podľahla na svojom trávniku 0:1.

Do najbližšieho ligového duelu nebudú môcť okrem dlhodobo zraneného stredopoliara Mateja Kochana zasiahnuť obranca Michal Jonec a stredopoliar Peter Ďungel.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK