29.11.2019

Ladislav Pecko: „V 2. lige chceme hrať dôstojne“

Naše B mužstvo ukončilo jesennú časť sezóny 2019/20 a tak je tu čas na zhodnotenie jesene s hlavným trénerom tohto výberu Ladislavom Peckom.

Skúsený tréner, ktorý v sezóne 2015/16 viedol ružomberský seniorský tím v najvyššej súťaži, presedlal v posledných troch ročníkoch na funkcionársky post športového riaditeľa mládeže. Krátko pred začiatkom tejto sezóny sa však stal trénerom výberu MFK Ružomberok B. Mužstvo po postupe z 3. ligy Stred čakala účasť v druhej najvyššej súťaži. Ako došlo k návratu Ladislava Pecka na trénerskú pozíciu? Rýchlo a nečakane. B mužstvo postúpilo do druhej ligy a v lete došlo k výmene trénerov v A tíme. Prišlo to nejako samo,“ spomenul si lodivod rezervy klubu spod Čebraťa.

Po minulom ročníku došlo k omladeniu A mužstva a zákonite sa opäť omladilo aj Béčko. Pred hráčmi, z ktorých veľká časť dovtedy hrala buď dorastenecké súťaže alebo 3. ligu za juniorov tak stála neľahká výzva v podobe účinkovania v 2. lige. Napriek obavám však mali Liptáci výborný vstup do súťaže, keď v prvých dvoch kolách vyhrali nad Liptovským Mikulášom a Komárnom. Následne sa síce výhry striedali s prehrami, no ani po výsledkovo nezvládnutých stretnutiach sa mladí futbalisti zvyčajne nemuseli hanbiť za svoju hru. Viacerí futbalisti sa navyše postupom času zapracovali do Áčka. Pred začiatkom boli aj obavy, pretože sme mali veľmi krátky čas dať dokopy mužstvo aj všetko okolo toho. Vedeli sme, že to bude ťažká súťaž. Na druhej strane je dobre ako k tomu chlapci pristúpili a že do súťaže vbehli s veľkým odhodlaním, čo nám dosť pomohlo,“ pochválil svojich zverencov Ladislav Pecko.

Postupom času sa však dostavil aj útlm, počas ktorého ružomberská rezerva okúsila trpkosť niekoľkých vysokých prehier. Zvlášť náročné obdobie prišlo medzi desiatym až sedemnástym kolom, kde ak si odmyslíme preložený duel s Podbrezovou, mužstvo v po sebe nasledujúcich stretnutiach získalo len štyri body. Dalo sa to čakať. Ako hovorím, je dobre, že sme mali taký úvod. Niektoré mužstvá to mali naopak, ale taký je futbal. My sme neboli a ani nie sme v 2. lige favoriti. Chceme tam hrať dôstojne, chceme našim mladým chlapcom ukázať väčšiu kvalitu. V tom období prišlo dosť veľa zmien v zostave. V A mužstve boli zranení hráči a aj my sme mali zranených. V podstate celá os tímu sa rozbila, ale práve na to je tá súťaž, aby sa tu futbalisti pripravili a vyskúšali si ju aj ostatní hráči. Sila sa ukáže aj keď sa prehráva, nielen keď sa vyhráva, vtedy treba pracovať,“ zamyslel sa tréner.

Sezónu napokon ukončil domáci súboj s Podbrezovou, ktorý bol preložený a odohral sa až dva týždne po poslednom kole. V tomto stretnutí naše Béčko vyhralo 2:0. Spomínané obdobie bolo rozhádzané aj tým, že Podbrezová odložila zápas. Chvalabohu sme ho vyhrali. Odložením stretnutia sa trošku narušil celý chod jesene, ale je dobre, že sa hráči dokázali zomknúť. V zápase s Podbrezovou som videl asi najväčšiu radosť mužstva po strelení gólu za celú jeseň,“ spokojne konštatoval Ladislav Pecko.

MFK Ružomberok B bude so ziskom 22 bodov zimovať v 2. lige na ôsmej priečke. V tejto súťaži pôsobí šestnásť tímov a vypadávajú až štyria. Pred 13. Šamorínom, ktorý sa po jeseni nachádza na prvej zostupovej priečke, majú Liptáci štvorbodový náskok. Aké ciele si dáva mužstvo pred jarou? Verím, že zase budeme mať trošku širší káder, ako sme mali v lete. Možno vytiahneme niektorých chlapcov z dorastu. Uvidíme ako bude na tom A mužstvo, či si niekoho ešte zoberú z týchto mladých chlapcov, lebo v jeseni ich dosť prešlo do Áčka. Budeme sa snažiť hrať dobrý futbal, aby ľudia hovorili, že sme do tejto súťaže niečo priniesli a samozrejme chceme udržať 2. ligu,“ odhodlane povedal tréner.

Pri predchádzajúcich hodnoteniach tejto kategórie sme žiadali členov realizačného tímu, aby vybrali najkrajšie góly a inak tomu nebolo ani teraz. Tréner bude počas zimy najradšej spomínať na presné zásahy zo zápasu s Podbrezovou. Obidva padli po rohoch Adama Brenkusa, pričom v prvom prípade jeho center nekompromisne poslal do brány obranca Alex Holub. Druhý gól bol ešte zaujímavejší, keď 20-ročný stredopoliar zatočil loptu od rohovej zástavky do brány, no o zápis do štatistík nášho hráča obral jemný teč futbalistu Podbrezovej, ktorému bol tento presný zásah napokon pripísaný. Ani neviem či boli najkrajšie, ale najsladšie sú tieto dva posledné, lebo po prehrách veľmi hriali pri srdci. Keď vyhráte posledný zápas, do zimy sa ide s lepším pocitom,“ dodal Ladislav Pecko.

Góly nášho B mužstva v jesennej časti 2. ligy:

Michal Dopater (4 ), Matúš Kmeť (3), Alex Holub (3), Martin Regáli (2), Mário Almaský (2), Tomáš Bobček (2), vlastné (2), Marek Zsigmund (1), Miroslav Almaský (1), Dalibor Takáč (1), Timotej Múdry (1), Rastislav Kružliak (1)

Ostatné štatistiky nášho Béčka nájdete TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK