5.12.2019

S Mikulášom sme navštívili ZŠ Klačno

V stredu 4. decembra 2019 zavítali medzi našich prípravkárov na ZŠ Klačno spolu s Mikulášom aj ružomberskí futbalisti a tréneri.

Naše mladé nádeje navštívili tréneri Ján Haspra a Tomáš Bartko a hráči A mužstva Tomáš Bobček, Marek Zsigmund, Lukáš Kojnok a Matej Čurma. Motiváciou na viac pre prípravkárov môže byť skutočnosť, že spomínaní hráči buď začínali s futbalom pod Čebraťom alebo prišli do Ružomberka v mládežníckom veku, čiže sú dôkazom toho, že tvrdou prácou sa každý ružomberský odchovanec jedného dňa môžu prepracovať do seniorského tímu.

Malí futbalisti sa tešili z príchodu hráčov, ktorým mohli klásť otázky, získať od nich autogram, prípadne sa s nimi odfotiť. Prípravkárov následne Mikuláš vyskúšal otázkami o futbalistoch z Áčka a spolu so zúčastnenými hráčmi a trénermi A mužstva rozdal deťom sladkosti. Deti majú veľkú radosť, keď nás vidia, môžu byť súčasťou nášho dňa. Vedia čo robíme a čo všetko znamená byť futbalistom v Ružomberku. Majú motiváciu a dúfam, že tieto deti dakedy uvidíme hrať za naše Áčko,“ spokojne konštatoval Marek Zsigmund.

Premiérovo sa na akcii tohto druhu zúčastnil mladý útočník Tomáš Bobček, ktorý pútal medzi prípavkármi najväčšiu pozornosť. „Som rád, že môžem prísť medzi deti a som prekvapený, že sa tak tešia, keď ma vidia. Je to pre mňa zvláštne, lebo som mladý a ešte som nikdy nemal takýto môj domáci fanklub, čiže som rád, že ma poznajú a že ma povzbudzujú,“ povedal osemnásťročný futbalista.

Ani jeden z hráčov sa nemohol sťažovať na nedostatok záujmu, no na futbalistu obliekajúceho dres s číslom štrnásť smerovalo najviac otázok a viaceré deti si s ním chceli zahrať futbal. Keby to bolo možné, na otázky by odpovedal hádam ešte aj v tejto chvíli. „Bol som najviac vyťažený, ale som rád, že sa ma pýtali, aspoň ma poznajú,“ potešil sa Tomáš Bobček.

Foto: Róbert Hazucha

ZDIEĽAJ ČLÁNOK