21.12.2019

Aj tento rok sme pred Vianocami navštívili Trojlístok

V piatok 20. decembra 2019 navštívili naši hráči Jakub Kudlička, Mário Almaský, Marek Zsigmund a vedúci A mužstva Peter Adamčiak centrum sociálnych služieb Trojlístok, ktorého klientom priniesli vianočné darčeky.

Spolupráca medzi naším klubom a Trojlístkom trvá už desať rokov a predvianočné návštevy sa stali milou tradíciou. Zatiaľ čo futbalisti nakúpia klientom centra sociálnych služieb rôzne darčeky, klienti Trojlístka taktiež obdarujú hráčov darčekmi vlastnej výroby a terapeutka pani Buchová má vždy prichystané chutné pohostenie. Vyzdvihnúť môžeme najmä jej výborné meteníky.

Najpodstatnejšia na celej akcii je ale radosť všetkých zúčastnených. Veľa z týchto chlapcov chodí fandiť na naše zápasy, tak zase my sa im odvďačíme tak, že ich v predvianočnom období potešíme darčekmi,“ povedal Peter Adamčiak.

Futbalisti sa pri otázkach neraz zapotili a museli odpovedať napríklad aj na to, nad čím uvažujú vo chvíli, kedy má loptu ich spoluhráč. Chlapci sa hlavne pýtali otázky ohľadom zápasov. Ako sa chlapci pripravujú na zápasy a zaujímali ich aj zranenia. Ako každý rok boli klienti Trojlístka vďační. Pociťujeme a vidíme, že sme im spravili radosť,“ spokojne priblížil vedúci A mužstva.

Stabilným účastníkom vianočných stretnutí sa stáva stredopoliar Jakub Kudlička. V Trojlístku som bol už tretíkrát a znova bolo super. Dostávali sme zaujímavé otázky, zahrali sme si bocciu a na konci sme dostali krásne darčeky,“ pochvaľoval akciu dvadsaťročný futbalista.

Ako už bolo naznačené, okrem iného mali hráči možnosť zahrať si s dvomi klientmi Trojlístka bocciu. Ide o šport vyhľadávaný najmä telesne znevýhodnenými športovcami, ktorý je dôkazom ich nezlomnej vôle športovať a zaraďovať sa do života aj napriek handicapu. „Prvýkrát som sa stretol s tou hrou a musím povedať, že ma bavila. Je veľmi návyková,“ povedal Jakub Kudlička.

Ďakujeme za pekne strávené doobedie a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutia s klientmi Trojlístka!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK