22.12.2019

Ako bude prežívať sviatky Tomáš Bobček?

Ako tretieho v poradí sme vyspovedali nášho mladého útočníka Tomáša Bobčeka.

18-ročný Tomáš Bobček je jedným z futbalistov, ktorí počas tohto roka zaznamenali veľký krok vpred. Už v zimnej príprave prvýkrát nakukol do seniorského tímu a aj keď stále by vekovo mohol hrať v staršom doraste, v novej sezóne si už pripisoval štarty v Béčku a neskôr v A mužstve. V domácom súboji so Slovanom Bratislava zaznamenal prvý gól vo Fortuna lige a na konte má aj viaceré gólové prihrávky. Zároveň bol stabilnou súčasťou reprezentačného výberu do devätnásť rokov. „Rok dopadol úplne dokonale podľa mojich predstáv. Na jar som sa dostal do Áčka, takže som nečakal takýto rýchly spád a som rád, že som sa dostal do základnej zostavy A mužstva. Dúfam, že tam aj zostanem a verím, že pomôžem tímu k víťazstvám,“ spokojne bilancoval mladý útočník.

Všetci fanúšikovia veľmi dobre vedia, že futbalista je aj Tomášov starší brat Marek, ktorý zažil s ružomberskou mládežou viaceré úspechy a momentálne hosťuje v Liptovskom Mikuláši. Čo však môže byť pre väčšinu čitateľov novinkou, na základe striedavých štartov pôsobí v našom klube aj ich mladšia sestra Natália, hrajúca za žiačky. „Ide v našich šľapajách,“ s úsmevom skonštatoval hráč obliekajúci dres s číslom štrnásť.

Kde a s kým bude tráviť sviatky náš futbalista? „Určite budem doma s rodinou a blízkymi, v kruhu najbližších. Myslím si, že to je najdôležitejšie, aby cez sviatky boli rodiny pokope,“ povedal Tomáš Bobček a prezradil aj niečo z priebehu Štedrého dňa: „Nemáme žiadne vyhradené tradície, ale máme pravidlo, že na Štedrý deň celý deň nejeme. Čakáme celý deň hladný až do večera a potom sa tešíme na večeru.“

Ktoré vianočné televízne programy si hráč tímu spod Čebraťa určite nenechá ujsť? „Všetky tie čo idú dookola a najradšej mám film Sám doma. To si pozriem každý rok a nikdy ma to neomrzí, ale je veľa rozprávok, ktoré rád pozerám,“ povedal 18-ročný futbalista.

Čo praje perspektívny útočník ružomberským fanúšikom? „Hlavne veľa šťastia a zdravia, zdravie je najdôležitejšie a nech nás stále chodia podporovať, nech nám držia palce a my sa im na jar budeme chcieť odvďačiť vyhratými zápasmi,“ odhodlane dodal Tomáš Bobček.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK